Šport
22 ogledov

Hamiltona motili lastni inženirji

hamilton vettel sepang EPA
Lewisu Hamiltonu so med dirko za VN Malezije popuščali živci, kar dokazujejo burne razprave z njegovim dirkaškim inženirjem.

Aktualni svetovni prvak se je med dirko v Sepangu, na kateri je moral priznati premoč Sebastianu Vettlu, pritoževal nad taktiko Mercedesa in inženirje obtožil, da so mu po radijski zvezi posredovali nasprotujoče si informacije, ki so motile njegovo koncentracijo v lovu na štirikratnega svetovnega prvaka.
Mercedes je doživel prvi poraz po lanskoletni preizkušnji za VN Belgije, po mnenju Lewisa Hamiltona pa je k temu pripomogla napačna strategija. ''Zdelo se je, da smo izgubili pri prvem postanku. V nekaterih delih dirke smo bili hitrejši od njih, a zaostanek je bil prevelik,'' je priznal dvakratni svetovni prvak, ki je bil tekom dirke večkrat jezen na inženirje. Prvič mu jo je zagodel tehnični direktor Paddy Lowe, ki je pomotoma vklopil radijsko zvezo z dirkalnikom in varovanca zmedel z glasnim razmišljanjem.

''Spomnim se pogovora. Paddy je pritisnil napačen gumb in slišal sem, kako mi čebljajo v uho. Spraševal je, če bom še enkrat zapeljal v bokse. Mislil sem, da sem opravil z zadnjim postankom. Zmedel sem se in to mi zagotovo ni bilo v pomoč,'' je povedal Hamilton.

Kaotično je bilo tudi stanje v garaži. ''To je napačna guma,'' je po zadnjem postanku zabrusil Britanec, ob sporočilu, da bi lahko v petih krogih ujel vodilnega Vettla, pa je dirkaškemu inženirju nejevoljno odvrnil: ''Ne govori med ovinkom. Skoraj sem zapeljal s steze.''

Zmeda v komunikaciji med garažo in dirkalnikom priča o tem, da se je Mercedes povsem nepričakovano znašel pod pritiskom, ki ga pred začetkom dirkaškega konca tedna v Sepangu nihče ni pričakoval. Lowe je sicer prepričan, da je bila strategija dobra, dirkalnik pač ne.

''Mislim, da nismo naredili veliko napak. Ferrari je bil zelo hiter. V vsakem primeru bi morali na tri postanke in ob prihodu varnostnega avtomobila je bil pravi trenutek za menjavo. V prometu smo izgubili veliko časa, vendar bi jih zagotovo ujeli, če bi bil dirkalnik hitrejši,'' je povedal Lowe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.