Šport
12 ogledov

Hamiltonu 15 mest pribitka

nico rosberg EPA
Nizozemec Max Verstappen je bil najhitrejši na drugem prostem treningu formule 1 pred nedeljsko veliko nagrado Belgije.

Dirkač Red Bulla je postavil čas 1:48,085. Drugi je bil Avstralec Daniel Ricciardo z Red Bullom (1:48,341), tretji pa Nemec Nico Hülkenberg s Force Indio (1:48,657).

Na prvem prostem treningu je bil prvi Nemec Nico Rosberg z Mercedesom, drugi je bil njegov moštveni kolega Britanec Lewis Hamilton, vodilni v seštevku za svetovno prvenstvo, tretji pa Finec Kimi Räikkönen v Ferrariju. Od omenjene trojice je bil v drugo najboljši Rosberg na šestem mestu, Räikkönen je bil sedmi, Hamilton pa 13.

V soboto ob 14. uri so v Belgiji na programu kvalifikacije, v nedeljo pa ob isti uri dirka.

Hamilton menjal dele motorja

Hamilton, trikratni svetovni prvak, je v skladu z napovedmi danes uporabil nekatere nove dele v pogonu motorja in glede na pravilnik bo Britanec nedeljsko dirko začel 15 mest nižje, kot pa si bo to priboril v kvalifikacijah.

Mogoče bo dirko začel celo še bolj iz ozadja, če se bo odločil za zamenjavo še nekaterih delov. To bi bila lepa priložnost za Rosberga, da občutno zmanjša zaostanek 19 točk v svetovnem prvenstvu.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.