Šport > Moto športi
18 ogledov

Hamilton se ni zameril Mercedesu

lewis hamilton ross brawn EPA
Šef Mercedesa Ross Brawn je zanikal, da je med dirko za VN ZDA prišlo do spora med nemško ekipo in Lewisom Hamiltonom.

Britanski dirkač Lewis Hamilton se je med dirko v Austinu v slogu Kimija Räikkönena sporekel z enim izmed svojih inženirjev. Mehaniki so Hamiltonu na začetku dirke posredovali informacije o gumah, nekdanji svetovni prvak pa jih je okaral, naj ga pustijo pri miru, da se bo lahko osredotočil na dirko.

Hamilton si je kasneje očitno premislil in mehanikom dejal: ''Morate mi dati več informacij, ljudje, gume, temperatura.'' Šef ekipe Ross Brawn je zatrdil, da med Hamiltonom in mehaniki ni vroče krvi, saj se še vedno privajajo na delo z britanskim dirkačem.

''Odkrito povedano ni težav,'' je povedal Brawn in dodal: ''Učimo se, kako prilagoditi našo komunikacijo s Hamiltonom, ki se včasih nekoliko norčuje iz nas. Najprej pravi, da je preveč, dve sekundi kasneje pa, da je premalo. Nekateri dirkači ne govorijo veliko in ko spregovorijo, si zelo pozoren. Pri nekaterih pa je pogovora nekoliko več. Navajamo se na delo z Lewisom. S tem gradimo odnos in med nami ni nobenih težav.''

Hamilton se trenutno nahaja na tretjem mestu skupnega seštevka prvenstva F1, dirko za VN ZDA pa je končal tik pod zmagovalnim odrom. ''V nedeljo je svoje delo opravil z odliko, glede na dirkalnik, ki smo ga imeli na voljo. Poskušamo mu zagotoviti informacije, ki bi mu lahko pomagale in včasih ga s tem preobremenimo. To ni problem. Zavedati se morate, da so fantje polni adrenalina. Lewis je iskal ravnotežje med varčevanjem z gumami in ohranjanjem varne razdalje,'' je povedal Brawn.

Red Bull ''kradel'' McLarnu, McLaren ''krade'' Red Bullu

Šef Mercedesa, ki naj bi po koncu sezone zapustil srebrne puščice, je prepričan, da bi odhod inženirja Petra Prodromoua lahko pripomogel k padcu Red Bulla.

''Nikoli nisem delal s Petrom, vendar ima sloves dobrega inženirja in sodeloval je v nekaterih zelo uspešnih projekitih. Menim, da ni ekipe, ki bi lahko izgubila tako izkušenega člana in jo odnesla brez posledic. V formuli 1 se to dogaja kar naprej. Red Bull je, kjer je, ker je iz McLarna pripeljal Adriana Neweyja. Takšna je narava tega športa,'' je zaključil eden najuspešnejših mož v zgodovini formule 1.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.