Šport > Moto športi
16 ogledov

Hamilton pokazal Vettelu, kdo je šef

lewis hamilton EPA
Britanski dirkač Lewis Hamilton si je na kvalifikacijah za VN Singapurja privozil že peti najboljši štartni položaj v letošnji sezoni. Sebastian Vettel je dobil vse tri proste treninge, sobotni lov na štartna mesta pa je končal na tretjem mestu.

sebastian vettel | Avtor: EPA EPA
Voznik McLarna Britanec Lewis Hamilton je dobil kvalifikacije pred dirko svetovnega prvenstva v formuli 1 za veliko nagrado Singapurja. Iz prve vrste bo na dirki startal še Venezuelec Pastor Maldonado (Williams), ki je za Hamiltonom zaostal pol sekunde.

Šele iz druge vrste bo nedeljsko nočno dirko začel aktualni svetovni prvak Nemec Sebastian Vettel (Red Bull), ki je bil najhitrejši na vseh treh prostih treningih, četrto mesto kvalifikacij je vpisal Britanec Jenson Button (McLaren), vodilni v svetovnem prvenstvu, Ferrarijev voznik Španec Fernando Alonso, pa je bil peti. Hamilton je privozil McLarnu četrti najboljši startni položaj zapored. Britanec je vpisal še peti "pole position" v letošnji sezoni.

VN Singapurja, kvalifikacije:

1. Lewis Hamilton (McLaren Mercedes) 1:46,362
2. Pastor Maldonado (Williams Renault) +0,442
3. Sebastian Vettel (Red Bull Renault) +0,543
4. Jenson Button (McLaren Mercedes) +0,577
5. Fernando Alonso (Ferrari) +0,854
6. Paul di Resta (Force India Mercedes) +0,879
7. Mark Webber (Red Bull Renault) +1,113
8. Romain Grosjean (Lotus Renault) +1,426
9. Michael Schumacher (Mercedes) brez časa
10. Nico Rosberg (Mercedes) brez časa
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.