Šport > Moto športi
12 ogledov

Hamiltonu pole, Massa pred Alonsom

jenson button lewis hamilton felipe massa EPA
Na kvalifikacijah pred nedeljsko dirko VN Italije je bil najhitrejši Britanec Lewis Hamilton. Drugi štartni položaj si je zagotovil Jenson Button, prav tako dirkač McLarna, tretji pa je bil Brazilec Felipe Massa, ki je rešil čast Ferrarija pred domačimi oboževalci.

michael schumacher monza | Avtor: EPA EPA
Britanski dirkač formule 1 Lewis Hamilton (McLaren) bo nedeljsko dirko za veliko nagrado Italije v Monzi začel s prvega startnega položaja. Poleg njega bo v prvi startni vrsti njegov moštveni kolega in rojak Jenson Button, tretji čas pa je danes dosegel Brazilec Felipe Massa (Ferrari).

Vodilni v svetovnem prvenstvu Španec Fernando Alonso (Ferrari) je dosegel šele deseti čas, svetovni prvak Nemec Sebastian Vettel (Red Bull) pa je bil šesti. Nekdanji ljubljenec tifozov Michael Schumacher si je privozil štatno mesto v drugi vrsti, saj je bil Pau di Resta kaznovan s pribitkom petih mest, zaradi menjave menjalnika.

VN Italije, kvalifikacije:

1. Lewis Hamilton (McLaren Mercedes) 1:24.010
2. Jenson Button (McLaren Mercedes) +0,123
3. Felipe Massa (Ferrari) +0,237
4. Paul di Resta (Force India Mercedes)* +0,294
5. Michael Schumacher (Mercedes) +0,530
6. Sebastian Vettel (Red Bull Renault) +0,792
7. Nico Rosberg (Mercedes) +0,823
8. Kimi Räikkönen (Lotus Renault) +0,845
9. Kamui Kobajaši (Sauber Ferrari) +1,099
10. Fernando Alonso (Ferrari) +1,668
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.