Šport > Nogomet
40 ogledov

Handanović ima novega trenerja

frank de boer EPA
Nizozemski nogometni strokovnjak Frank de Boer je novi trener Interja iz Milana, kjer je nasledil Roberta Mancinija.

Inter, za katerega brani nekdanji slovenski reprezentant Samir Handanović, je v ponedeljek sporazumno prekinil pogodbo z Robertom Mancinijem, ki je ekipo prevzel novembra leta 2014, ko je na klopi nasledil Walterja Mazzarrija.

To je bila njegova druga vrnitev v vrste kluba, ki ga je vodil tudi v letih 2004 do 2008, v minuli sezoni pa je z osemnajstkratnim italijanskim državnim prvakom in trikratnim zmagovalcem lige prvakov pa je osvojil četrto mesto in bo v letošnji sezoni igral v evropski ligi.

Nekdanji soigralec selektorja slovenske nogometne reprezentance Srečka Katanca v Sampdorii, je bil nezadovoljen s številnimi zadevami v Interju, v katerem imajo od junija naprej večinski delež kitajska investicijska družba Suning. Predvsem je 51-letnega Mancinija motilo to, da lastniki niso upoštevali njegovih želja glede okrepitev, Handanović in soigralci pa v pripravljalnih tekmah niso ravno uspešni.

Mancini je na leto v Interju zaslužil 4,5 milijona evrov. Frank de Boer je bil tudi velika želja predsednika kluba Ericka Thohirja, ki je bil pred prihodom kitajskega kapitala večinski lastnik. Šestinštiridesetletni De Boer je v zadnjih šestih sezonah vodil nizozemski Ajax, podpisal pa je triletno pogodbo. V Interju naj bi prvo leto zaslužil dva milijona evrov, naslednje leto pa tri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.