Šport > Nogomet
12 ogledov

Handanović med kandidati za menjavo Ikerja

(Inter : Genoa) Samir Handanović  Marco Rossi EPA
Real Madrid bo po poškodbi kapetana Ikerja Casillasa, ki bo po prestani operaciji prsta na roki okreval dva meseca, kupil novega vratarja, piše madridski športni dnevnik AS. Na seznamu kandidatov je tudi slovenski reprezentant Samir Handanović.

"Madrid bo kupil vratarja. Ima še sedem dni časa, dokler se 31. januarja ne zapre zimska tržnica. Poškodba Casillasa je primorala klub, da preišče tržišče z namenom okrepiti vratarski položaj. Do nadaljnjega bo (Antonio) Adán prvi vratar, Jesús pa menjava," pišejo v spletni izdaji dnevnika AS.

Med možnimi kandidati je prvi na seznamu slovenski reprezentant Samir Handanović, AS pa omenja tudi Júlia Césarja (Queens Park Rangers), Ruia Patrícia (Sporting Lizbona), Željka Brkića (Udinese), Marca-Andréja Ter Stegna (Borussia Mönchengladbach), Renéja Adlerja (Hamburg), Maartena Stekelenburga (AS Roma) in Igorja Akinfejeva (CSKA Moskva).

"Handanović. Ekipa: Inter. Starost: 28. Država: Slovenija. Klasični slog vratarjev z vzhoda. Velik doseg, zelo priseben. Ena zelo dobra sezona v Udineseju, ki je bila dovolj za odhod v Inter. Malce nestanoviten v sezoni, ampak je vratar z izkušnjami," so španski novinarji opisali Handanovića.

Lahko bi izkoristili sodelovanje s QPR

Izmed Špancev naj bi Realu najbolj ugajal Osasunin čuvaj mreže Andrés Fernández, ki pa ima pogodbo do leta 2015 z odkupno klavzulo devetih milijonov. Veliko možnosti za prihod na Bernabéu ima tudi Roberto (Zaragoza). Izmed tujih vratarjev imata pred Handanovićem po prepričanju španskega dnevnika prednost César in Ter Stegen.

"V tujini imata, glede na potrebe Mourinha, največ možnosti dva vratarja: Júlio César in Ter Stegen. Prvi je vratar Queens Park Rangers. Veteran z izkušnjami, ki ga trener dobro pozna. Z Mourinhom je bil pri Interju in spet je našel formo. Madrid ima dogovor o sodelovanju z angleško ekipo in brazilski vratar bi lahko branil, dokler si Casillas ne opomore. Prav tako bi bil perfekten rezervni vratar za naslednje sezone," piše AS.

O Ter Stegnu, o katerem naj bi ob napovedanem odhodu Víctorja Valdésa razmišljala tudi Barcelona, so pri časopisu dodali, da je vratar, ki je v Evropi "v modi", z 20 leti pa ima pred seboj izjemno prihodnost.

Handanovića pri morebitnem odhodu v Madrid ne bi oviralo predhodno igranje v Evropski ligi, saj imajo prepoved nastopanja v zaključnem delu Lige prvakov le tisti igralci, ki so v najelitnejšem tekmovanju za katero drugo ekipo nastopali v skupinskem delu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.