Šport > Nogomet
14 ogledov

Tudi "Sarma" na seznamu: "Mora braniti do 40. leta"

Handanović Totti Inter Milan AS Roma Serie A Italija liga prvenstvo EPA
Selektor slovenske nogometne reprezentance Srečko Katanec je na seznam igralcev za tekmo s Kanado uvrstil tudi vratarja Samirja Handanovića, ki se še ni javno izjasnil o svoji prihodnosti.

Navkljub nekaterim namigovanjem, da bi Samir Handanović lahko zaključil reprezentančno kariero, se je vratar milanskega Interja odzval vpoklicu selektorja Srečka Katanca in bo tako branil na prijateljskem obračunu s Kanado, ki bo na sporedu prihodnji teden.

Katanec je na novinarski konferenci v Ljubljani dejal, da Handanovićeva prihodnost nikoli ni bila pod vprašajem, na seznam za tekmo s Severnoameričani pa je uvrstil tudi Gregorja Balažica, Mirala Samardžića, Martina Milca, Daliborja Stevanovića, po dolgem času pa tudi Zlatka Dedića.

"Handanović zame sploh ni bil vprašanje"

"Jaz ne vem nikoli, da je on ... Odkar sem jaz tukaj, nisem videl nobenega znaka, da on ne bi," je o usodi mlajšega od bratrancev Handanović povedal Katanec. Na novo vprašanje, če je napoved vratarja Interja, da se bo v primeru neuvrstitve na svetovno prvenstvo poslovil od reprezentance, kdaj prišla na njun dnevni red, pa je Katanec odgovoril:

"(smeh) Ne, ne, sploh ... Ni mi jasno, zakaj, a ste z Nogomanie, ali kje sem že bral? No, ampak ne vem, zakaj se išče nekaj, če bo Samir rekel, boste verjetno izvedeli. Ne vem, zakaj se morajo določene kolumne pisati pa bi, ne bi, zakaj, gor, dol ... To zame sploh ni bilo vprašanje. Vprašanje je, kaj je bilo v preteklosti, če je bilo kaj takega – ne vem. Mene poklical ni. Samir se ve, kaj je, med najboljšimi 'golmani' na svetu in ne vidim razloga, zakaj on ne bi bil. Absolutno nobenega. Sploh zadnje tekme je branil tako, da sploh ne govorim. Odlično in še več od tega. To je vprašanje, ki mi je popolnoma tuje, da on ne bi bil več ... Če pa bo rekel, je verjetno toliko star, da vam bo javno rekel, da je konec. Meni bi bilo žal in tudi zanj bi se bil pripravljen potruditi, če bi prišlo do tega, da ne bi želel biti več zraven, ampak mislim, da bo. On mora zame braniti do 40. leta. Če bo zdrav."

Tromso Tromsoe Šerif Tiraspol Ricardinho Balima Luvannor Samardžić Evropska liga | Avtor: Reuters Reuters

O zadnjem zboru

"A monolog moram imeti? Sicer me pa vprašajte ... Res ni nič specialnega, zadnja tekma v tem letu, hkrati pa začenjamo že priprave za Euro kvalifikacije, zlasti zaradi tega, ker akcij od danes do septembra, ko začnemo kvalifikacije, ne bo praktično nič. Štiri prijateljske tekme. Na spisku samem vidite, da so nekateri novi, ravno zaradi tega, ker bo akcij zelo malo, pa bo vsaka tekma zame zelo pomembna. Upam, da bodo fantje resni, ker jaz ne bom mogel imeti deset prijateljskih tekem, da bi jih lahko preverjal. Tako za nove kot za stare, v navednicah, bo vsaka tekma meni informacija za september, na koga bom lahko računal in na koga ne. Jaz tekmo jemljem resno, to bom tudi prenašal na igralce, na njih pa je, kako bodo odgovorili zahtevam."

Poškodba Kevina Kampla

"Bodimo pošteni – Kampl je na spisku, ampak igral ne bo. Tako da ... Kampl je poškodovan in funkcionira še kar tako, da ... Jaz sem se včeraj pogovarjal in z direktorjem in z doktorjem, danes so mu delali magnetno resonanco, da bodo videli, kaj in kako je. Najbolj vesel nisem, a ne morem posegati v delo ljudi, ki delajo v Salzburgu, v to, kako bodo določenega igralca izkoriščali. V narekovajih. Za nas pa na prijateljski zagotovo ne bo igral, ker mi je o njem jasno vse. Prišel bo mogoče pogledat dan ali dva, da se malo vidimo, ampak ne bo v pogonu." 

O tem, kaj ve o reprezentanci Kanade

"Ma nič, nekaj informacij imamo, normalno, kje so, kaj so, kako stojijo ... Saj pravim, to sploh nima zveze, jaz gledam svoje. Bistvo je to, da jaz svojim dopovem, kaj si želim, kako naj igramo, na takšnih tekmah jim je potrebno dati čim manj informacij o Kanadi, ker ne bomo gledali nič posnetkov in ostalih reči, tako kot že pred nekaterimi drugimi tekmami."

O željah po močnejšem nasprotniku

"Ma ne, poglejte ... Močnejšega? Včasih je močnejši na papirju slabši na igrišču. To sem že doživel, ker mogoče pride močnejša ekipa s Fifine lestvice, morda tudi realno boljša, a pridejo le toliko, da pridejo, da odigrajo in odidejo, tako da tudi od tega na koncu koncev nimaš nič. Jaz mislim, da bo tekma delovna, pod narekovaji, upam pa, da bojo moji pokazali kaj znajo, predvsem tisti novi, ki bodo dobili priložnost."

Andraž Šporar in ostali mladi reprezentanti

"Za to tekmo, če bi bili mi kompletni, (Šporarja, op. a.) ne bi vpoklical. Če bi imeli vse napadalce – Matavža, Novakovića, Ljubijankića, ... Odkrito, ker še ni na takšnem nivoju. Je pa tudi nek problem, ker se nam termini prekrivajo z mlado reprezentanco, zato jaz njega in ostalih iz mlade reprezentance enostavno ne morem vpoklicati. To je absurdno, da jaz zdaj kličem igralce iz mlade reprezentance, da odigrajo 15 ali 20 minut, ali pa polčas ali celo tekmo, a jih nato (selektor reprezentance U-21 Tomaž, op. a.) Kavčič nima tam. Tega ne bomo delali. Če pa v petek na tekmi (mladi reprezentanci Slovenije in Rusije v Kopru, op. a.), ki si jo bom ogledal, kdo izpade zaradi kartona, bi lahko prišel k nam, ker nas je premalo. V živo jih praktično še nisem gledal. Ne bom našteval od (Harisa) Vučkića naprej kaj delajo in zakaj delajo, ampak meni je potencialno zanimiv vsak, ki ga bom videl, da odigra na določenem nivoju, potem pa je seveda odvisno, kaj oni delajo in kako se razvijajo v klubih. To pa trenutno, kar se tega tiče, ni najboljše. Tudi nekateri, ki so na tem spisku, v prihodnosti mogoče pod takšnimi pogoji enostavno ne bodo več mogli biti. Govorim o (Dejanu) Lazareviću in še kom drugem. Ker ne igrajo v klubih, jaz pa jih enostavno ne bom mogel in smel več vpoklicati in tega ne bom več počel. Ampak zdaj smo v takšni situaciji. Da pa nekoga pokličem le zato, da mi pride kot številka, a v svoji glavi vem, da ni to to, tega ne bom delal, potem nas bo pa 15 ..."

Povratek Daliborja Stevanovića in Mirala Samardžića

"Želim ju videti, situacija je takšna, da imata priložnost, da se pokažeta. S Stevanovićem sem se slišal, ima voljo. To nikoli ni bil problem. Priložnost je tukaj, s "štoperji" vemo, kakšna je situacija, tako da je lepa priložnost za oba nova, da se pokažeta na treningih. To je to, tudi sama tekma ti da informacije, a trening ti vseeno pove dosti tega. Imajo priložnost, veliko pa jih ne bo, ker je takšna situacija."

O priložnosti Janu Oblaku

"To bomo še videli. Je pa za Jana gotovo problem, da ne brani. Na prijateljski tekmi pa ni težava, če 45 minut brani eden, drugih 45 pa drugi. Samirja mi ni potrebno testirati, mogoče bolj Jana kot njega, mogoče bi lahko imel v klubu večjo minutažo še kakšen vratar." 

Seznam slovenske nogometne reprezentance za tekmo s Kanado (Celje, 19. 11. 2013 ob 18.00):

- vratarji: Samir Handanović (Inter/ITA), Jan Oblak (Benfica/POR), Jasmin Handanović (NK Maribor);

- branilci: Gregor Balažic (Karpati Lviv/UKR), Mišo Brečko (1. FC Köln/NEM), Boštjan Cesar (Chievo/ITA), Branko Ilić (Hapoel Tel-Aviv/IZR), Miral Samardžić (Šerif Tiraspol/MOL), Andraž Struna (PAS Giannina/GRČ), Martin Milec (NK Maribor);

- vezisti: Željko Filipović (NK Maribor), Kevin Kampl (Red Bull Salzburg/AVT), Andraž Kirm (Groningen/NIZ), Jasmin Kurtić (Sassuolo/ITA), Dejan Lazarević (Chievo/ITA), Aleš Mertelj (NK Maribor), Nejc Pečnik (Crvena zvezda/SRB), Dalibor Stevanović (Śląsk Vroclav/POL);

- napadalci: Robert Berić (Sturm Gradec/AVT), Roman Bezjak (Ludogorec Razgrad/BOL), Valter Birsa (AC Milan/ITA), Zlatko Dedić (Dynamo Dresden/NEM).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.