Šport > Nogomet
15 ogledov

Handanovića že primerjajo z Dinom Zoffom

Handanović dim bakle Inter AC Milan Serie A Italija liga prvenstvo San Siro Reuters
Legendarni nogometaš Interja Sandro Mazzola je po "MVP-predstavi" slovenskega reprezentančnega vratarja Samirja Handanovića na milanskem derbiju potegnil vzporednice z zimzelenim italijanskim čuvajem mreže Dinom Zoffom. "Jaz le opravljam svoj posel," je po tekmi povedal Handanović.

"Handanović dela nekaj dobrih in pomembnih reči za Inter, kjer je v tem trenutku gotovo igralec številka ena. Malce me spominja na Dina Zoffa," je po derbiju med Interjem in AC Milanom, ki se je končal z 1:1, za radio Anch'Io povedal nekdanji vezist črno-modrih Sandro Mazzola.

Legendarni Dino Zoff je Italijo kot nezamenljivi 40-letnik popeljal do naslova svetovnih prvakov (1982), po mnenju Mazzole pa se mu Samir Handanović s predstavami, kakršno je prikazal na nedeljskem derbiju, naglo približuje.

"Jaz le opravljam svoj posel," je tudi po izvrstni predstavi na realnih tleh ostal Handanović. "Preprečevati zadetke je moja služba, zato ne moreš pričakovati, da ne boš ubranil kakšnega na derbiju. Vse obrambe so težke, ne moreš reči, da so nekatere bolj težke od drugih. Čeprav sem bil zadovoljen s tisto, ko sem se vrgel Balotelliju pod noge."

Nihče od vratarjev ni najboljši, niti Buffon

Handanović, ki se je Interju pred sezono pridružil po osmih letih pri Udineseju, je s prvim zvezdnikom Milana Mariem Balotellijem bil interno bitko skozi celotno tekmo, na koncu pa jo v velikem slogu tudi dobil. Poleg omenjene obrambe, ko je s posredovanjem "v noge" Balotelliju rešil gol v drugem polčasu, je v prvem kar trikrat ustavil nevarne strele "Super Maria", enega tudi z neposredne bližine, ko je Balotelli po podaji iz kota streljal z glavo, Handanović pa je po refleksnem posredovanju ujel žogo na golovi črti.

"Ne bom si dal ocene od 10. O tem morajo odločati drugi ... Je kdo tako dober kot jaz? Hvala za lepe besede, ampak ne verjamem, da je v Serie A kakšen vratar, ki bi bil veliko boljši od drugih. Je pet ali šest vrhunskih, ampak med njimi ni nekih razlik. Kar se tiče vratarjev v nedeljo, menim, da je bila obramba Gigija Buffona proti Sieni najboljša," je nadaljeval Handanović.

"Nam se je uspelo pobrati po polčasu, čeprav menim, da od začetka nismo igrali napačno. Morda se je v določenem trenutku prebudilo tudi nekaj strahu. Morali smo se izboljšati, spoznali smo, da nam ne bo lahko, in da moramo opraviti delo."

El Shaarawy: "Handanović je odigral fantastično"

Ljubljančana je po tekmi pohvalil tudi strelec Stephan El Shaarawy, ki je bil edini milanist, ki je v nedeljskem večeru uspel zatresti njegovo mrežo. El Shaarawy je v 21. minuti izkoristil podajo Kevina-Princa Boatenga in ušel obrambi, Handanovića pa matiral z izvrstnim strelom z zunanjim delom nogometnega čevlja. Kljub boljši predstavi rdeče-črnih je bilo to na koncu dovolj le za točko, saj je za Inter v drugem polčasu s svojim prvencem za novi klub izenačil Ezequiel Schelotto.

"V prvem polčasu smo si priigrali veliko priložnosti, ampak Handanović je odigral fantastično tekmo in zbral nekaj res izjemnih obramb," je dejal El Shaarawy. Pohvale so dan kasneje prišle tudi z naslova predsednika Interja Massima Morattija, medtem ko je prvemu možu Milana in bivšemu (bodočemu?) premierju Silviu Berlusconiju na volilni dan Handanović prekrižal načrte.

"Handanoviću včasih uspejo parade, ki niso vsakdanje. Včeraj mu je, priznam, res uspela ena neverjetna. Zelo smo zadovoljni z njim. Presega vsa naša pričakovanja," je dejal Moratti.

Komentarjev 1
  • Presvetli 16:39 25.februar 2013.

    Zelo me zanima s kom so ga primerjali na tekmi Slovenije z BiH?