Šport > Nogomet
37 ogledov

Hanksu uspela stava, o kateri sanja vsak Otočan?

tom hanks Youtube
Angleški nogometni prvoligaš Leicester City je samo še eno zmago oddaljen od prvega naslova državnega prvaka v svoji več kot 130-letni zgodovini.

Leicester City je na pragu ene največjih senzacij v zgodovini nogometnega ligaškega tekmovanja na Otoku, saj potrebuje samo še eno zmago za osvojitev prvega naslova Premier League v klubski zgodovini.

Nogometni kolektiv, ki je bil nedavno na pragu izpada v drugorazredno tekmovanje, ima tri tekme pred koncem sedem točk prednosti pred drugouvrščenim Tottenhamom.

Londončani so imeli na tekmi 35. kroga priložnost, da se vodilni ekipi približajo na vsega pet točk zaostanka, možnosti za prvi naslov po letu 1961 pa jim je oklestil West Bromwich Albion, ki je izvlekel remi na White Hart Laneu in prvenstvo bržkone odločil v korist Leicestra.

Varovance Claudia Ranierija v nedeljo čaka gostovanje pri Manchester Unitedu, kjer bi si z morebitno zmago že zagotovili prvo ligaško zvezdico v zgodovini.

Pred začetkom letošnje sezone so bile možnosti, da Leicester City postane angleški prvak, 5000 proti 1, kar pomeni, da bi za vsak vloženi evro zaslužili 5000 evrov. Britanske stavne hiše bodo v primeru, da lisice do konca zdržijo na vrhu razpredelnice, izgubile skoraj 13 milijonov evrov. 
Po poročanju BBC-ja je stavo na naslov Leicester Cityja pri stavni hiši Ladbrokes vplačalo 47 ljudi. 23 jih je sprejelo ponudbo in svojo naložbo že vnovčilo, 24 jih še čaka na razplet prvenstva. Ladbrokes je sicer le ena od stavnih hiš, ki bi s končno zmago Leicestra zabeležila večmilijonsko izgubo.

''Zmaga Leicestra bi bila največje presenečenje v zgodovini športnih stav. To bi bil finančno najslabši izid za nas in z naskokom največje izplačilo. Če bi naslov osvojili Chelsea, Manchester United ali Manchester City, bi izplačali nekaj sto tisoč evrov. Kapo dol pred vsakim, ki jih je podprl pred začetkom sezone,'' je za BBC povedal predstavnia hiše Ladbrokes Alex Donohue.

Med junaki, ki so pred začetkom sezone verjeli v zmago Leicestra, pa naj bi bil tudi oskarjevec Tom Hanks. Legendarni hollywoodski igralec je na premieri svojega novega filma dejal, da je na Leicester položil 100 funtov. Hanks sicer velja za navijača Aston Ville, ki se po koncu sezone seli v drugo ligo. ''Veste, kaj sem naredil? Stavil sem 100 funtov na Leicester. Mislim, da mi ne bo hudega,'' se je v težkih časih za njegov najljubši klub potolažil Hanks. ''Morda sem, morda nisem,'' se je od dvomu novinarke namuznil 59-letnik. 

 
Komentarjev 1