Šport
32 ogledov

Hargin do zmage, Slovenci do nove ničle

Mattias Hargin EPA
Presenetljivi zmagovalec slaloma za svetovni pokal alpskih smučarjev v mondenem Kitzbühlu je Šved Mattias Hargin.

Glavni avstrijski favorit Marcel Hirscher (+0,49) v finalu ni ubranil vodstva s prve proge in je bil nazadnje drugi, na stopničke pa se je s petega mesta zavihtel Nemec Felix Neureuther (+0,63). Mattias Hargin je prav na tem prestižnem tekmovanju osvojil svojo prvo zmago v svetovnem pokalu, na najvišjo stopničko zmagovalnega odra pa se je zavihtel s tretjim časom prve vožnje.

Hirscher je z drugim mestom še okrepil vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala, prvi tekmec za veliki kristalni globus kralj skrajšanega smuka na Streifu Norvežan Kjetil Jansrud, ki v slalomu ne nastopa, zaostaja 162 točk. Francoz Alexis Pinturault, slalom je končal na devetem mestu, pa v skupnem seštevku za Hirscherjem zaostaja že 356 točk.

Pred torkovim slalomom v Schladmingu, kar bo zadnja tekma pred svetovnim prvenstvom v Koloradu, je vodstvo v posebni slalomski razvrstitvi ohranil Neureuther (480), ki ima pred Hirscherjem 24 točk naskoka. Hirscher je sicer prav v Schladmingu pred dvema letoma osvojil naslov slalomskega svetovnega prvaka.

Klasični slalom na progi Ganslarn, kjer so nekoč kraljevali tudi Slovenci, je minil brez slovenskega zastopstva v finalni vožnji. Tako Matic Skube kot Miha Kürner sta bila prepočasna za finale za še sedmo slovensko slalomsko ničlo v tej sezoni. Možnosti za popravni izpit bo malo, po SP bosta na sporedu le še dva slaloma, v Kranjski Gori in finalna preizkušnja v francoskem Meribelu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.