Šport
29 ogledov

Harting javno objavil rezultate testa

robert harting Reuters
Po zadnji dopinški aferi, ki pretresa atletske vrste, se je nemški atlet Robert Harting, olimpijski prvak iz Londona in trikratni zaporedni svetovni prvak v disku, odločil, da javno objavi rezultate krvnega testa. Tudi na ta način želi odstraniti vse dvome okoli svojih uspehov.

"Ko je jasno, kako delamo, in ko so stvari znane do najmanjših podrobnosti, ni nobenega razloga, da tega ne bi tudi javno objavili," je Robert Harting povedal za nemško televizijsko postajo ARD, potem ko je dal dovoljenje, da se rezultati krvnega testa javno objavijo.

Tridesetletni Harting, trikratni zaporedni najboljši nemški športnik, je po zadnjih medijskih odkritjih o domnevnih množičnih kršitvah dopinških pravil v svetovni atletiki zelo ostro kritiziral protidopinški sistem Mednarodne atletske zveze (IAAF). V središču pozornosti je bil tudi lani, ko je IAAF prosil, da njegovo ime odstrani s seznama kandidatov za najboljšega atleta leta, saj je bil na njem tudi Justin Gatlin, nekdanji dopinški prekrškar. "To, da sem na seznamu, mi je sicer všeč, toda po drugi strani je tam tudi nekdanji dopinški kršitelj, to pa je stvar, ki zame ni sprejemljiva," je takrat dejal Harting, ki je še dodal, da je bilo imenovanje Američana na skrajšani seznam kandidatov za najboljšega športnika leta 2014 v atletiki žalitev tako zanj kot za njegove navijače.

Trikratni zaporedni svetovni prvak v metu diska na letošnjem SP, ki bo od 22. do 30. avgusta v Pekingu, ne bo branil prvega mesta. Zaradi poškodbe križnih kolenskih vezi, poškodoval se je pred 11 meseci, ga ne bo na Kitajsko, saj se želi čim bolje pripraviti za nastop na olimpijskih igrah v Rio de Janieru.

Poleg Hartinga sta se za javno objavo rezultatov krvnega testa odločila še Robin Schembera, tekač na 800 metrov, in Andre Höhne, ki je bil leta 1997 drugi na mladinskem evropskem prvenstvu v Ljubljani v hitri hoji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.