Šport > Moto športi
286 ogledov

Hayden podlegel poškodbam

nicky hayden EPA
Nekdanji svetovni prvak v najmočnejšem motociklističnem razredu je izgubil bitko za življenje.

Nicky Hayden, dirkač serije Superbike in nekdanji svetovni prvak v razredu MotoGP, naslov je osvojil leta 2006, je danes popoldne umrl zaradi poškodb, ki jih je utrpel prejšnji teden.

"Zdravniška ekipa je potrdila smrt pacienta Nicholasa Patricka Haydena, ki je bil v njihovi oskrbi od 17. maja," so sporočili iz bolnišnice Bufalini v Ceseni.

Petintridesetletnega Američana je na kolesarjenju po obali v bližini Riminija zbil avto. Hayden je v nesreči utrpel hude poškodbe glave, prsnega koša, medenice in stegnenice. Prepeljan je bil v bolnišnico v Ceseno, kjer pa ga zaradi prešibkega stanja niso mogli operirati. "Hayden ostaja na intenzivnem oddelku, njegovo stanje pa je zelo resno," so v uradni izjavi po nesreči zapisali v cesenski bolnišnici.

'The Kentucky Kid', ki je leta 2006 prekinil niz petih naslovov svojega prijatelja Valentina Rossija, Hayden je prav ob Italijanu leta 2003 debitiral v ekipi Honde, je v Italiji treniral pred naslednjo dirko serije Superbike, nazadnje je preteklo nedeljo osvojil 12. mesto na dirki v Imoli.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.