Svet
117 ogledov

Hčerko prisilila, da je "igrala" invalidnost

Mama in bolna hči Youtube
Primer dekleta, ki je umorila svojo mamo. Ta jo je vse življenje silila v to, da se je pretvarjala, da je invalidka na vozičku. Primer bodo prikazali v dokumentarnem filmu.

24-letna Gypsy Rose Blanchard je lansko leto na sodišču v Wisconsinu priznala krivdo za umor svoje 48-letne mame leto pred tem. V okviru zaslišanja na sodišču je povedala, da jo je mama leta zadrževala zaprto v družinski hiši v Missouriju, piše Independent.

Izmišljevala si je bolezni, ki naj bi prizadele hčerko najprej naj bi bolehala za levkemijo, nato pa še za mišično distrofijo, zaradi česar naj bi končala na invalidskem vozičku. V njene trditve je verjel celo dekličin oče. "Moja žena je bila zelo dobra v tem, da je človeka prepričala v nekaj. Ne morem verjeti, kako je pridobila tudi zdravniške izvide," je povedal oče.

Zgodba je postala tema novega dokumentarnega filma HBO z naslovom Mrtva in najdražja mamica. Strokovnjaki menijo, da je možna razlaga za njeno ravnanje Münchhausenov sindrom, stanje, v katerem se človek pretvarja, da je nekdo iz njene ožje bližine hudo bolan. Tisti, ki so mamo nesrečnega dekleta poznali, vendarle menijo, da je želela le do denarja, do državne pomoči in donacij javnosti.

Pri svojih 24-tih letih se je hčerka zlomila in se z nožem do smrti spravila nad mamo, nato pa na Facebook profilu objavila: "Psica je mrtva." Tožilstvo ji je v zameno za priznanje umora ponudilo deset let zapora, minimalno kazen za takšno dejanje.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 2
  • STF 07:20 12.maj 2017.

    Pri 34 (ko pride iz zapora) bo prvic v zivljenju svobodna.

  • nergač 07:05 12.maj 2017.

    še zdaleč ne tako osamljen primer, čeprav tako skrajnih res ni veliko....v glavnem pa je otrok vedno dobrodošel za samopotrjevanje, poviševanje ugleda med družbo, tudi donosen je (Več dobiš kot daš) in dobra tržna niša za podjetja