Slovenija > Črna kronika
67 ogledov

Hči se je vrgla pod vlak, pedofil pa kmalu pride iz zapora

nasilje zloraba otrok deklica Shutterstock
Na Hrvaškem odmeva izpoved matere, katere hčerko je več let zlorabljal pedofil. Po odkritju zločina je slednji končal v zaporu, hčerka pa se je zaradi travm, ki jih je doživljala že kot 9-letna punčka, vrgla pod vlak.

Mati zlorabljene deklice je svojo izpoved razkrila portalu Index.hr; povedala je, da ni niti slutila, kaj se dogaja njeni hčerki Lauri. Do razkritja je prišlo po njunem skupnem ogledu dokumentarne oddaje o zlorabljenih otrokih. Mama naj bi ob ogledu ves čas izražala svoj gnev, bes in žalost spričo izpovedi otrok. Potem pa ji je njena lastna hčerka povedala, da te grozote doživlja tudi sama.

Daje stvar še hujša, zlorabljal in to več let jo je mamin partner. Na vprašanje, zakaj vendarle ni o tem povedala že prej, ob prvem takšnem dogodku, je hčerka povedala, da se je bala za mamo, ki da bi zagotovo ubila partnerja in da bi potem morala v zapor.

Prvič jo je mamin partner zlorabil, ko je imela komaj devet let, zlorabljanja so se nadaljevala do njenega 17 leta starosti, ko je končno zmogla toliko poguma, da je mami povedala o zlorabah s strani moškega, ki ga kliče oče. Svojo zgodbo je zaupala tudi šolski svetovalni delavki.

Zlorabljal tudi mamo

Laurina mama pravi, da o zlorabah svoje hčerke ni vedela ničesar, tudi sama je bila več let žrtev nasilja v družini. Lauro je imela pri svojih 16-tih letih, z otrokom je ostala sama. Ko se je v njenem življenju pojavil 11 let starejši moški, ki se je izkazal za dobrega in skrbnega, se je z njim pri 18-tih letih poročila.

Že kmalu po poroki so se začela varanja z njegove strani, očitno je bila žena za pedofila pri svojih 19-tih letih že prestara. Domov je vodil mladoletnice, ženo pa pretepal, posiljeval, bil do nje skrajno brutalen in agresiven, jo zlorabljal psihično in ekonomsko.

Na policijo se ni mogla obrniti, saj je bil, kot pravi mama, njen mož prijatelj z vsemi lokalnimi policisti, kar naj bi dokazovalo tudi dejstvo, da se je deset let vozil z avtomobilom in to brez vozniškega dovoljenja.

Živela sem v lastnem peklu in žal pri tem nisem opazila, kaj se dogaja z mojo hčerko,” pravi mama.

Grožnje iz pripora

Ko je moškega policija odvedla v pripor, se njegove zlorabe niso končale; preko različnih ljudi je ženi in njeni hčerki pošiljal grozilna pisma, da ju bo ubil. Ko se je iztekal rok pripora, ki mu ga je sprva dosodil sodnik, je vse bolj rasel strah pri ženskah. Sodišče bi ga namreč po izteku pripora izpustilo na svobodo, da tam počaka končno odločitev sojenja, ki je trajalo ševeč mesecev.

Zlorabljena Laura tega pritiska ni zmogla; zbežala je v smrt, mami pa v poslovilnem pismu napisala: “Mama, če kdaj najdeš mojega pravega očeta in če je on dober človek, poroči se z njim!

Že v Jugoslaviji registriran pedofil

Med sojenjem so prišle na plano vse temne plati moškega,  s katerim se je poročila Laurina mama v prepričanju, da je dober človek in da bo poskrbel zanjo in za hčerko. Že v Jugoslaviji so ga večkrat preganjali zaradi pedofilije, njegovi starši pa so vse pometli pod preprogo.

Sodišče mu je zaradi zlorabljanja mladoletnega otroka izreklo 15 let zapora; odslužil jih je že 12. Laurina mama se je v tem času od njega ločila, čez nekaj let našla novega partnerja in rodila še eno hčerko. Boji se dneva njegovega prihoda iz zapora. “Vrnil se bo kot bogat človek, kupil si je gradbeno parcel in to lek aka dva kilometra zračne linije od našega doma. V bližini je šola,” je za portal Index.hr še izpovedala Laurina mama ter pri tem izpostavila pregovor “volk dlako menja, narave nikoli”. 

Komentarjev 3
  • mph 20:06 04.oktober 2015.

    Takega bi bilo res za živega odret. Mislim dobesedno.

  • valerijakregar 19:36 04.oktober 2015.

    odslužil je za pedofilijo, sedaj pa naj mu sodijo še za hčerino smrt !takI monstrumi bi MORALI IMETI IME IN PRIIMEK, NE PA DA NJIH IDENTITETO ŠČITI ZAKON !!!

  • Avatar čavez
    čavez 19:22 04.oktober 2015.

    Jaz živega oderem.