Šport
35 ogledov

Olimpija še 22. zapored padla v Salzburgu

HDD Olimpija VSV Beljak Anže Petkovšek
Hokejisti Olimpije so v 3. kolu regionalne lige izgubili na Solnograškem (5:1).

Ob dejstvu, da sta med drugimi zaradi bolezni ali poškodb doma ostala Žiga Pešut in Anže Ropret ter ob dejstvu, da Salzburžani uspešno igrajo v ligi prvakov, je bilo jasno, da bo gostom tudi to pot trda predla.

Domači v polni zasedbi so s štirimi peterkami od prve minute narekovali silovit ritem, ki je utrujal ljubljanske tri peterke in še posebej vratarja Jeffa Frazeeja, ki je večkrat reševal mrežo gostov. Vendarle pa ni mogel preprečiti uvodnega zadetka v šesti minuti, ki ga je Thomas Raffl dosegel ob pomoči Ryana Duncana.

V deseti minuti pa se je med podajalce pri domačih vpisal tudi vratar Bernhard Starkbaum, ki je opazil, da so gosti odhiteli na menjavo in je s podajo na napadalno modro črto našel Billa Thomasa, ki je sam zadrsal pred vratarja in ga premagal.

Bivši postavil piko na i

V drugem delu je sledil še hujši pritisk domačih, ki so kmalu povišali na 3:0, potem pa je na polovici tekme ob prvi igri z igralcem več veliko priložnost imel Gilbert Gabor, ki je bil sam pred domačim vratarjem, a ga ni premagal. Ob koncu je Daniel Welser povišal na 4:0.

Streli v okvir gola 30:5 so govorili o siloviti premoči domačih. Na začetku zadnjega dela pa vendarle nekaj veselja tudi za goste, saj so so z igralcem več prek branilca Jonathana Hartyja zatresli domačo mrežo. Piko na i zasluženi zmagi pa je postavil nekdanji ljubljenec tivolskih tribun John Hughes, ki je zadel v trenutkih, ko so bili domači na ledu z dvema igralcema več.

Liga Ebel, 3. kolo:

Salzburg - HDD Olimpija 5:1 (2:0, 2:0, 1:1) 
Raffl 6., Thomas 10., Baltram 22., Welser 37., Hughes 50.; Harty 43. 

Linz - Dornbirn 5:2 (2:1, 2:1, 1:1)
Fehervar - VSV Beljak 3:2* (0:1, 2:0, 0:1, 1:0) 
KAC Celovec - Orli Znojmo 5:1 (1:0, 3:1, 1:0)
Graz 99ers - Innsbruck 1:2* (0:0, 0:1, 1:0, 0:1) 
Vienna Capitals - Bolzano 4:3** (0:1, 2:1, 1:1) 

* - po podaljšku
** - po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.