Slovenija
52 ogledov

Hekerji kradli podatke Senici in Čeferinu

Miro Senica Saša Despot
Hekerji so odvetniškima pisarnama Senica in Čeferin kradli podatke. V računalniškem podjetju SRC, katerega strokovnjaki so preverjali sum vdora v sistem, so zaznali poskus vdora.

Tatovom podatkov se je uspelo prebiti skozi vse zaščite, se priklopiti na računalniško mrežo in krasti podatke. V odvetniški pisarni Čeferin so potrdili, da so dostopali do nekaterih podatkov, shranjenih pri njih, vendar do manj pomembnih. V glavnem so vsi tudi v sodnih spisih, pravijo.

"Vsi pomembni podatki so pri nas tako kriptirani, da storilec kaznivega dejanja ni mogel do njih," so zatrdili in zagotovili, da so storilcem že na sledi.

Tudi v odvetniški pisarni Mira Senice so potrdili namestitev posebnega programa v njihov sistem, ki se je izognil vsem zaščitam. Poudarili pa so, da podatki strank niso bili ogroženi.

V računalniškem podjetju SRC, katerega strokovnjaki so preverjali sum vdora v sistem, so pojasnili, da so zaznali poskus vdora in da jim je uspelo zajeziti nadaljnjo škodo.

Izkazalo se je, da so poznavalci razvili poseben program, ki deluje kot virus. Ob vprašanju o možnosti, da oseba, ki je vdrla v sistem, prihaja iz podjetja SRC, pa predsednik uprave podjetja Miha Žerko meni, "da ni naš", še poročajo Slovenske novice.

Komentarjev 3
  • privat 16:25 20.marec 2012.

    ja nekdo ima zdaj vse želje izpolnjene!! Vse v javnost prosimo....

  • Trsten 12:07 20.marec 2012.

    Hudiš bo imel mlade, ko bodo po takih odvetnikih udarli pravi hekerji.

  • allstarr111 10:55 20.marec 2012.

    Kdorkoli že je ta oseba, prihaja iz odvetniške pisarne ali vzdrževalca sistemov, ker je skoraj neverjetno da bi en človek bil v službi pri Senici in Čeferinu se točno ve kje treba iskati krta.