Svet
13 ogledov

Helikopter trčil v žerjav

London
1/3
PrtScr You tube
V južnem delu Londona je zaradi goste megle strmoglavil helikopter. Umrla sta dva človeka, 13 je poškodovanih.

Po poročanju prič naj bi helikopter treščil v žerjav, ki je stal na vrhu stavbe, nato pa strmoglavil. Ogenj in dim sta prekrila ulico. Na prizorišču je prišlo 90 gasilcev, številna reševalna vozila ter policisti. "Medtem ko je delavec plezal na žerjav, je v stroj trčil helikopter. Kot kaže, je imel angela varuha. Rešil se je namreč nepoškodovan," je povedal očividec.

Pilot naj bi tik pred nesrečo zaradi megle zaprosil za preusmeritev. Ko je nato poskušal spremeniti smer leta, je trčil v žerjav.

V nesreči sta umrla dva človeka, pilot in mimoidoči, 13 ljudi pa je bilo poškodovanih. Šest poškodovanih so prepeljali v bolnišnico, eden od njih je v kritičnem stanju, ostale so oskrbeli na kraju nesreče.

V helikopterju naj bi bil v času trčenja le pilot. Iz gorečega avtomobila, na katerega so padli deli helikopterja, pa so rešili moškega, ki je hudo poškodovan.

"Zdelo se mi je, kot da sem v vojnem filmu. Bilo je neverjetno," je povedala priča, ki je pohvalila hitrost odziva policije, ki je prispela v nekaj minutah.

Priče so povedale, da se je helikopter, preden je zagorel, prevračal, slišati pa je bilo glasno eksplozijo. Po poročanju medijev naj bi bilo več avtomobilov na tleh v ognju, na nekatere blizu mostu Vauxhall pa so padle razbitine delov helikopterja.

"Ko sem prišel do konca ulice, sem zaslišal glasno eksplozijo. Pogledal sem na levo, kjer so goreli trije avtomobili, ljudje pa so kričali. Že v naslednjem trenutku sem zagledal policijo, rešilce, ljudem pa se je mešalo. Noro, res noro," je vznemirjeno pripovedoval eden od prič.

Strokovnjak za letalstvo Chris Yates je za Sky News povedal, da morajo imeti vse visoke konstrukcije opozorilno lučko, ki opozarja pilote. Vprašanje je, ali je žerjav imel to lučko in ali jo je pilot lahko opazil v slabih vremenskih razmerah. Zjutraj naj bi bila namreč v Londonu gosta megla, ki je po prvih dognanjih botrovala nesreči.

Nesreča se je zgodila v bližini železniške proge, zaradi preiskave so promet začasno zaustavili. V okolici so zaprli tudi nekaj cest.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.