Šport > Košarka
83 ogledov

Helios grozi z izstopom iz DP

Helios Suns KZS/alesfevzer.com
Vodstvo Helios Suns je ogorčeno nad odločitvijo, da jih ne bo v torkovem žrebu za pokal Mednarodne košarkarske zveze (Fiba). Pravijo, da bo to imelo dramatične posledice za obstoj domžalskega kolektiva.

"KK Helios Suns je v lanski sezoni vložil veliko naporov, da je pripomogel k dvigu kakovosti in popularnosti slovenske košarke. Na tekme v Domžalah smo uspeli privabiti ogromno gledalcev ter tako s tem pripomogli, da je bila 1. SKL bistveno bolj atraktivna," so uvodoma zapisali pri Heliosu.

"V lanski sezoni smo imeli priložnost vstopa v ligo ABA, ker pa takrat naše moštvo in organizacija v klubu ni bila pripravljena, se za vstop nismo odločili. Skozi celotno lansko sezono in po končani sezoni smo porabili veliko denarja in truda, da smo sestavili vrhunsko ekipo za prihajajočo sezono ter izboljšali našo organizacijo," so še zapisali v Domžalah.

"Poleg tega verjamemo, da rabimo za prihodnost slovenske košarke močno 1. slovensko košarkarsko ligo, še posebej, če bo vsak klub vložil čim več naporov, da se izboljša slovensko košarkarsko okolje. Upanja, da se uvrstimo v ligo ABA, so bila majhna, vendar smo po tem, ko nam je KZS v več razgovorih zagotovila udeležbo v novi Fibini ligi, nadaljevali s sestavo vrhunske ekipe za sezono 2015/16. Prejšnji teden smo tako že prejeli seznam sodelujočih ekip v tej ligi (vključno z našo ekipo) ter vplačali garancijo, a smo na žalost danes izvedeli, da obljuba ni bila izpolnjena, saj naša ekipa v Fibino ligo ni uvrščena, ostali trije slovenski klubi (Tajfun, Krka in Zlatorog) pa so," so ogorčeni v domžalskem klubu.

"Jutri bo v Munchnu ob 12.30 žrebanje skupin in do takrat se obračamo na vas in vas pozivamo, da razmislite o načinu, kako zagotoviti KK Helios Suns udeležbo v novem Fibinem tekmovanju. To dolgujemo najštevilčnejšim navijačem v Sloveniji, ekipi ter celotni slovenski košarki. Ne zaslužimo si, da so nas v zadnjem trenutku izločili iz tega za obstoj našega kluba ključnega tekmovanja," so se na KZS obrnili pri v Heliosu.

"Če KK Helios Suns ne bo dobil tega obljubljenega mesta v novi Fibini ligi, ne bo sodeloval v 1. slovenski ligi v prihajajoči sezoni. Obračamo se na vse vas, da razmislite o slovenski košarki in vaši osebni vlogi, kako prispevati k njeni boljši prihodnosti. Verjamemo, da zaslužimo to vašo pozornost," grozijo pri domžalskem klubu.

Dodajajo pa, da ker podjetje Helios nosi glavno finančno breme proračuna kluba, bo najavljeno prenehanje sponzoriranja kluba v primeru neudeležbe v obljubljenem tekmovanju imelo dramatične posledice za obstoj našega kluba.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.