Slovenija
27 ogledov

Helios preganja neznance

Žurnal24 main
Vodstvo domžalskega Heliosa je kazensko ovadilo neznance, ki naj bi izdajali poslovne skrivnosti podjetja.

Neznancem, ki naj bi medijem nezakonito izročili dokumente o domnevno sporni privatizaciji domžalskega podjetja Helios, grozi eno leto zapora. Vodstvo Heliosa je namreč danes zoper neznance storilce vložilo kazensko ovadbo zaradi suma izdaje poslovnih skrivnosti. "Očitno je namreč, da so ena ali več oseb slovenskim medijem izročile obsežno dokumentacijo, last Heliosa, ki vsebuje poslovno občutljive notranje informacije," pojasnjujejo v Heliosu.

Prizadet poslovni ugled

S takšno izdajo naj bi bil načet poslovni ugled družbe Helios, saj so bili podatki iz teh dokumentov  zlorabljeni. "Posamezni izvzeti stavki in deli vsebine teh dokumentov so bili dne 9. julija izven ustreznega konteksta ter na neresničen način predstavljeni v prispevku v oddaji Dnevnik na nacionalni televiziji," dodajo v Heliosu.

Poslovne skrivnosti so namreč s takšnim početjem izdali tudi konkurentom Heliosa, "kar bo družbi lahko povzročilo znatno premoženjsko škodo. S tem bodo posledično lahko oškodovani tako delničarji družbe kot tudi njeni zaposleni," so še prepričani v podjetju. 

Sredi tedna so bile namreč javno razkrite domnevno sporne podrobnosti o postopku prevzema Heliosa. Med drugim, da naj bi novi lastnik, avstrijski holding Ring International poskušal še pred uradnim prevzemom vplivati na upravljanje Heliosa in da naj bi  slednji novega lastnika zalagal celo s posojili. Sedanje vodstvo to zanika in zagotavlja, da se Helios ne izčrpava.

Komentarjev 1
  • westal 07:09 12.julij 2014.

    Ne vem kaj naj rečem saj ne vem kaj je res in kaj ne. Ne razumem pa Slovenskih politikov in bank, ki tako hitijo s prodajo Slovenskih podjetij in to vse pod ceno. Če imajo politiki takšne cilje prodati vse ...prikaži več kar je mogoče naj se zavedajo, da smo tovarne zgradili in uspešno vodili pod nadzorom službe družbenega knjigovodstva. Po ukinitvi SDKa je šlo pa samo še navzdol in za takšno stanje lahko krivimo samo nesposobne politike saj so pri ukinitvi SDKaja sprožili privatizacijo tajkunizacijo Slovenije. Zdaj pa imamo kar imamo!