Šport > Košarka
63 ogledov

Helios Suns po obe domači lovoriki

Helios Suns Helios Suns/Facebook
Slovenski košarkarski prvak Helios Suns je v Ljubljani predstavil načrte in cilje za sezono 2016/17.

V tej bodo Domžalčani nastopali v štirih tekmovanjih, ligi Nova KBM, pokalu Sixt, pokalu Spar in novoustanovljeni Fibini ligi prvakov. Cilj je borba za naslov v obeh domačih tekmovanjih, v ligi prvakov pa dostojno zastopati Slovenijo.

"V ligi prvakov bi radi dostojno zastopali Slovenijo v klubskem prostoru, minimalni cilj je, da smo vsaj med šestimi v skupini in si s tem zagotovimo vsaj nastop v evropskem pokalu, malo višji cilj pa je priti med štiri, kar bi pomenilo izločilne boje. Ker pa je proračun podoben lanskemu, bo tudi temu primerna verjetno tudi naša uvrstitev. Doma se bomo poskusili boriti za obe lovoriki, pokal Sixt pa bo priložnost za naše mlajše košarkarje, ni neke obveze za osvojitev tega tekmovanja. Če pa se bo ponudila priložnost, jo bomo poskusili izkoristiti," je na novinarski konferenci pojasnil predsednik kluba Aleš Klavžar.

Pojasnil je tudi finančno stanje v klubu. "V ponedeljek smo imeli občni zbor in kot veste se na žalost vse v življenju začne in konča pri denarju. Lani smo ustvarili presežek v višini 300.000 evrov, leto poprej 200.000 evrov, torej smo v zadnjih dveh letih naredili plus v višini pol milijona evrov. To ne pomeni, da smo bogati, ampak smo pokrivali dolgove. Zdaj smo v stabilnem stanju. Z moje strani je prvi cilj, da vzdržno finančno sliko še naprej vzdržujemo, saj je v Sloveniji težko dobiti denar," je še povedal Klavžar.

Stavijo na ekipno igro

Trener Jakša Vulić se je ozrl na priprave in sezono. "Vse gre po načrtih. Želimo si ustvariti pravi moštveni duh, kot smo ga imeli lani. Ekipna igra je ključna stvar, to mora krasiti našo ekipo za boj z večjimi klubi. Mislim, da bomo v drugem delu sezone konkurenčni vsem in se bomo lahko borili za vse domače lovorike."

Prva uradna tekma Helios čaka 28. septembra, ko bo v Podčetrtku dvoboj proti Krki za slovenski superpokal. Evropska liga prvakov se bo začela 19. oktobra.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.