Šport > Nogomet
65 ogledov

Henry: Obrni se in se veseli z Ronaldom

javier hernandez EPA
Nekdanji zvezdnik Arsenala je bil po tekmi med Realom in Atlético Madridom kritičen do strelca odločilnega zadetka Javierja Hernándeza.

Real Madrid si je na Santiago Bernabéuu z golom v 88. minuti zagotovil napredovanje v polfinale Lige prvakov. Levji delež je opravil Cristiano Ronaldo, ki je preigraval po desni, sledila je dvojna podaja, nato pa je žogo podaljšal v sredino do Javierja Hernándeza, ki je okroglo usnje le še pospravil v mrežo premaganega Jana Oblaka.

jan oblak | Avtor: EPA EPA
Hernández je stekel proti robu igrišča, kjer se je, kot mu očita Thierry Henry, veselil, kot da je osvojil svetovno prvenstvo. ''Na tekmi je imel nekaj priložnosti. Eno z levo in eno z desno nogo. Moral bi se zahvaliti Cristianu Ronaldu,'' je za Sky Sports dejal Henry.

''Proslavljal je sam, vendar bi se moral zahvaliti Ronaldu. Ronaldo je tisti, ki je spremenil potek tekme. Že v prvem polčasu bi lahko podal, vendar ni, v drugem pa je, ker je vedel, da morajo pokončati Atlético. Zame je to Ronaldov gol. Do konca sta bili še dve minuti in ni želel tvegati, saj je bil Hernández v boljšem položaju. Ronaldo mu je dal žogo, zato je to njegov zadetek. Vedel je, da ne more streljati, zato ni želel narediti neumnosti,'' je dodal nekdanji francoski reprezentant.

''Ni mi všeč, da je slavil, kot bi osvojil svetovno prvenstvo. Žogo je pospravil v mrežo. Obrni se in se veseli z Ronaldom. Tudi kamerman je vedel in z razlogom ostal pri Ronaldu,'' je prepričan Henry.

Nekdanji branilec Liverpoola Jamie Carragher se ni povsem strinjal s francoskim kolegom in poudaril, da bi Ronaldo reagiral enako, če bi bili vlogi zamenjani. ''Glede na opravljeno delo je bil to njegov zadetek, a v tem pogledu je Ronaldo najhujši. Lani je v finalu izvajal enajstmetrovko za 4:1, slekel dres in drugi dan pristal na naslovnicah,'' je dejal nogometni strokovnjak.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.