Šport > Nogomet
15 ogledov

Henty: Cilj? Ostati na vrhu!

Maribor, Olimpija, derbi, Ezekiel Henty, Marko Šuler Anže Petkovšek
"Moramo vztrajati pri naši igri in od uvodnega sodnikovega žvižga iskati zadetek, ki bi nam olajšal pot do nove zmage," je recept za zmagovito serijo razkril napadalec Olimpije Ezekiel Henty.

Nigerijski napadalec v vrstah ljubljanskih zeleno-belih Ezekiel Henty meni, da je trenutno prvo mesto Olimpije na lestvicipovsem zasluženo: "To je položaj, ki si ga glede na prikazane igre, odnosa do dela in pripadnosti do kluba tudi zaslužimo. Vsaj po tej uvodni četrtini sezone. Proti Krki smo odigrali dobro tekmo. Na začetku se je videlo, da nas je reprezentančni premor nekoliko vrgel iz ritma, a smo že v drugem polčasu postavili stvari na svoje mesto. V nadaljevanju sezone bo potrebno zmagovati tudi z nekoliko slabšo igro, kar pa je odlika vrhunskih moštev. In Olimpija je nedvomno eno od teh."

Henty že razmišlja o derbiju v Novi Gorici, ki bo za vodilno Olimpijo lepa priložnost, da še bolj pobegne zasledovalcem: "Gorica proti Mariboru še zdaleč ni odigrala slabe tekme. Prišli so do hitrega vodstva, nato pa storili tri posamične napake v obrambi, kar je tako izkušena ekipa kot je Maribor znala izkoristiti. Mi moramo vztrajati pri naši igri in od uvodnega sodnikovega žvižga iskati zadetek, ki bi nam olajšal pot do nove zmage. Sedaj bo bistveno lažje kot pred tekmo v Novem mestu, saj so se reprezentanti uspeli spočiti. Kar je pa še bolj pomembno, da bomo do srečanja v Novi Gorici opravili vse treninge v polni postavi."

Bodo Henty in soigralci zdržali pritisk? "Ko igraš v zeleno-belem dresu, pritiska preprosto ne smeš čutiti. Naš cilj je, da na vrhu tudi obstanemo. Osebno sem si želel priti v položaj, ko nam bodo tekmeci gledali v hrbet. Čeprav je v športu lažje nekaj zasledovati oziroma loviti, kot pa braniti, sem prepričan, da se bomo do konca sezone borili za naslov državnega prvaka," je pojasnil Henty, ki ga jutri čaka pokalna preizkušnja v Ivančni Gorici.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.