Šport > Nogomet
111 ogledov

Henty: Naš cilj je naslov in zakaj ne?

Maribor, Olimpija, derbi, Ezekiel Henty, Marko Šuler Anže Petkovšek
Nigerijec je bil ob nedeljski zmagi nad Celjem (6:0) prehiter tudi za lastno dobro in kljub številnim priložnostim ostal brez zadetka; boja za naslov ne izključuje.

Uradni napovedovalec je na stadionu Stožice ime Ezekiela Hentyja v prvi postavi Olimpije prebral kot zadnjega in ga označil za "junaka iz Ljudskega vrta". Nigerijec bo kot takšen najbrž za dolgo ostal v srcih ljubljanskih nogometnih navdušencev.

 

Številni so v nedeljo v Stožice prišli (tudi) zaradi Hentyja, toda razen nekaj navdušujočih prodorov in visoke zmage proti Celju (6:0) jih produkt mladinske šole AC Milana ni uspel pozdraviti s kakšnim novim zadetkom. Želja je bila tokrat bolj prisotna od dnevne forme in Henty je kar nekajkrat "zasoliral", da se je njegovega domnevnega individualizma na novinarski konferenci moral dotakniti tudi trener Marijan Pušnik, ki pa je dejal, da tudi sam v takšnih primerih ne bi iskal soigralcev.

 

"Danes nisem zadel, toda zame je najpomembneje to, da smo zmagali," je po tekmi povedal Henty. "Pri Olimpiji ne gre le za Hentyja. Ni pomembno, če zadanem ali ne – kot napadalec bi sicer moral –, toda pomembno je, da dam sto odstotkov za ekipo in zmaga je najpomembnejša. Nocoj si nam jo je uspelo zagotoviti, nisem zadel, toda vesel sem, da sem dal svojih sto odstotkov za ekipo in to, da vidim druge kako zadevajo, mi je v veliko veselje, zato sem res izjemno zadovoljen.Ko zabijem štiri zadetke na dveh tekmah, potem mi goli res niso pomembni. Zdaj razmišljamo o naslednji tekmi in prepričan sem, da bodo goli zagotovo prišli."

 

Pušnikove vloge pri razcvetu v letošnji sezoni Henty nikoli ne pozabi izpostaviti, medsebojne naklonjenosti pa trener in napadalec ne skrivata – vsem je dostopna na priljubljenem družbenem omrežju, kjer Henty hvali tudi Pušnikovega pomočnika Oliverja Bogatinova, oba pa Nigerijca rada opozorita, da je meja pri njemu "le nebo".

 

"Letošnja sezona je za nas zares izvrstna, ker imamo zdaj res ekipo," je nadaljeval Henty. "Ne gre le za individualno kakovost, temveč za ekipo. Igramo kot ekipa in to je najpomembneje – če ostanemo skupaj, potem smo močnejši, če pa igramo kot posamezniki …. Potem gotovo ne bomo prišli nikamor. Biti ekipa pa je res izvrstna stvar, to pa je vse zasluga novega trenerja, ki nas od prihoda uči, kaj pomeni biti ekipa, to pa nam zares pomaga."

 

"Lahko vidite, da so se novi fantje nemudoma vklopili v moštvo, to pa je najpomembneje. Imamo prekrasno ekipo, ne pa posameznikov. No, imamo kakovostne posameznike, toda to kakovost posameznikov uporabljamo v dobro moštva. Zato gremo naprej in res upam, da bomo v tem duhu nadaljevali in dobili še več tekem," je še dejal 22-letnik iz Lagosa.

"Nič ni nemogočega. Naš cilj je naslov in zakaj ne? Šli bomo na naslov, za to igramo. Ljudje lahko kar govorijo o tem, a mi se na naslov ne osredotočamo. Osredotočamo se na zmago na vsaki tekmi, ko pa bomo na vsaki tekmi tudi zmagali, bomo prišli do naslova, gotovo," je zaključil nigerijski napadalec.

Več na goal.com/si.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.