Šport
23 ogledov

Hercogova uspešno čez prvo oviro

polona hercog wta tenis slovenska tenisačica EPA
Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog se je v ponedeljek zlahka uvrstila v drugi krog OP ZDA z zmago nad Kazahstanko Zarino Dijas v dveh nizih s 6:2 in 7:5.

Štiriindvajsetletna Hercogova je 35. igralki z lestvice WTA Dijasovi nemudoma brez izgubljene točke odvzela servis in takoj nato osvojila še svojega, kar je bilo dovolj za zanesljivo zmago v prvem nizu.

"S servisom sem najbolj zadovoljna. Me je rešil iz številnih težkih položajev," je po zmagi dejala 64. igralka z lestvice WTA.

Drugi niz se je začel podobno kot prvi z vodstvom 2:0 za Hercogovo v igrah, vendar pa se je dve leti mlajša Kazahstanka vrnila in dvakrat povedla s 4:3 in 5:4, kar pa ni bilo dovolj, saj je Mariborčanka nato pobrala vse preostale tri igre in se tako kot leta 2011 ter lani spet uvrstila v drugi krog OP ZDA. "Mislim, da večino tekem dobro začenjam, potem pa mogoče malo popustim. Danes sem prvi niz dobro končala, v drugem sem imela veliko priložnosti, da bi mogoče naredila dvojni break, pa bi bilo mogoče lažje na koncu servirati in dobiti tekmo s šest proti dva ali pest proti tri, namesto da sem se potem z njo na koncu borila," je povedala Hercogova.

"Zdi se mi, da se hitro prilagodim vsaki igralki in ji skušam čim bolj zbiti ritem. Servis mi je veliko pomagal, da sem še kar zlahka dobivala svoje igre, kar mi je dalo malo več samozavesti in sem lahko malce več tvegala na njen servis," je povedala Mariborčanka.

Po zmagi še ni takoj vedela, ali bo njena nasprotnica v drugem krogu, ki ga bo igrala predvidoma v sredo, Kanadčanka Eugenie Bouchard ali Američanka Alison Riske, čeprav je predvidevala, da bo to 25. nosilka turnirja iz Kanade, ki jo je Hercogova že premagala leta 2011.

Predvidevanja so se uresničila, saj je Bouchardova s 6:4 in 6:3 odpravila Riskejevo. "Jaz vedno gledam samo na naslednjo tekmo," je na vprašanje, koga bi si na turnirju najbolj želela premagati, odgovorila Hercogova.

"Bouchardova letos nima dobre sezone, lani pa je igrala dobro," je menila Mariborčanka, vendar dodala, da bo morala najprej analizirati svoj dvoboj s Kazahstanko, ker se ji zdi, da ni izkoristila nekaj priložnosti za še hitrejšo zmago.

Sicer pa Hercogova pravi, da z novim trenerjem Željkom Krajanom dobro delata in se dobro počuti na turnirjih. Kar je spremenila, je pristop do igre na vsako točko. "Včasih sem dobila točko, potem drugo tako na pol, sedaj pa skušam res vse skupaj vzeti povsem profesionalno," je dejala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.