Šport > Nogomet
20 ogledov

Hiddink ne želi biti več selektor

Žurnal24 main
Guus Hiddink bo še ta teden podal odstopno izjavo z mesta selektorja nizozemske nogometne reprezentance.

Razlog za odstop Guusa Hiddinka so slabi izidi izbrane vrste v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo v nogometu leta 2016, je danes poročal nizozemski De Telegraaf.

Nizozemska nogometna reprezentanca je po svetovnem prvenstvu 2014 v Braziliji dobila novega selektorja. Mesto Louisa van Gaala je po mundialu prevzel izkušeni, 68-letni nizozemski strokovnjak Hiddink, ki pa se je po sedmih mesecih na klopi oranj odločil zapustiti selektorsko mesto. Pod Hiddinkovim vodstvom so tulipani v evropskih kvalifikacijah doživeli poraza z Islandijo in Češko ter iztržili remi s Turčijo za tretje mesto v skupini A. Pogodbo je sicer imel sklenjeno za štiri leta.

Hiddink je vlogo selektorja Nizozemske opravljal že med letoma 1994 in 1998, za seboj ima pestro trenersko in selektorsko kariero, med drugim je ob Nizozemski vodil še izbrane vrste Južne Koreje, Avstralije, Rusije in Turčije, deloval pa je tudi pri Anžiju Mahačkali, Chelseaju, PSV Eindhovnu, Betisu, Realu Madridu, Valencii in Fenerbahčeju. Pred prihodom na nizozemsko klop ni imel pogodbe.

Nizozemska nogometna zveza je, kot kaže, že izbrala zamenjavo, Hiddinka bo na nizozemski klopi najverjetneje nadomestil 53-letni Nizozemec Danny Blind, dosedanji Hiddinkov pomočnik, sicer nekdanji reprezentant in nogometaš pri rotterdamski Sparti in Ajaxu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.