Slovenija
68 ogledov

Hiša iz sanj za samo deset evrov

Francoska hiša za 10 evrov. Reuters
Nemogoče je mogoče, bi lahko rekli na prvi pogled. Samo za deset evrov namreč lahko postanete lastnik prestižne vile v Franciji.

V času gospodarske krize je zelo težko prodati hišo, še posebej, če zanjo kot prodajalec zahtevate več sto tisoč evrov. Ker se je s takšnim problemom soočala tudi ena izmed francoskih nepremičninskih agencij, se je domislila zanimivega načina prodaje hiše.

Gre za tako imenovani nepremičninski srečelov, kot se ga je že leta 2009 izmislila neka Nemka, ki hiše ob Vrbskem jezeru v bližini Celovca nikakor ni mogla prodati. Ob fotografiji in opisu vile je takrat na spletu ponudila 9.999 srečk, vsako po 99 evrov, in obljubila, da bo tisti, ki bo izžreban, dobil hišo za samo 99 evrov. 

V tokratnem primeru iz Francije pa se je nepremičninska agencija odločila, da se bo za hišo lahko potegoval vsak, ki bo plačal srečko v višini deset evrov.

"Zagotovo jih bomo prodali. Ni nam treba čakati na neodločene interesente ali na kupce, ki čakajo na to, ali jim bo banka odobrila posojilo. Vsi zainteresirani lahko kupijo srečko in lahko dobijo hišo. Na samo vrednost hiše prištejemo še komunalne in administrativne stroške in tako dobimo končno ceno nepremičnine," pravijo organizatorji.

"Hiša je vredna 264 tisoč evrov. Sam sem kupil štiri srečke – plačal sem 40 evrov. Ta ideja se mi zdi odlična, saj ne želim vzeti kredita in se soočati z negotovostjo, saj nikoli ne vemo, ali bomo še imeli službe," je povedal eden izmed potencialnih kupcev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.