Slovenija > Črna kronika
125 ogledov

Vaščani organizirano nad tatove

vlom Profimedias
Vaščani Sostrega so se odločili in se sami podali v lov za vlomilci, ki so jim v zadnjih mesecih oropali kar nekaj domov. Z vaškimi stražami nameravajo za zmeraj pregnati nepridiprave.

"Pripelje kombi in ven stopi ena oseba. Nato se ena oseba odpelje s kombijem vstran, da nadzoruje ulico, druga oseba pa medtem ropa hišo. Nato pride čakajoča oseba po roparja in skupaj peš odideta do vozila. To se zgodi vse skupaj v max 20 minutah." Tako se glasi obvestilo, na katerega je v teh dneh mogoče naleteti v ljubljanskem Sostrem.Tamkajšnji prebivalci so namreč v zadnjem času pogosta tarča vlomilcev in tatov. "Če ste opazili sumljivo vozilo ali osebe, jih lepo prosim fotografirajte, si zapišite čas in datum in vse skupaj pošljite na e-mail sostrski.kriminal@gmail.com," pozivajo na letaku.

Vdrli v kar petnajst hiš

V zadnjih mesecih so očitno zelo dobro organizirani nepridipravi v Sostrem vdrli v kar petnajst hiš. Kot je za Žurnal24 povedal avtor zapisanega, se je za to, da se samoorganizirajo, odločil po tem, ko so tudi njemu kot zadnjemu v vrsti vdrli v hišo: "Zgodilo se je v začetku aprila, seveda sem imel vsega dovolj. Treba je bilo ukrepati in to takoj."

Začel je z obveščanjem prijateljev, sosedov, preko družabnega omrežja facebook: "Ljudje so mi začeli pošiljat registrke tablice, stopil sem v stik s policijo, vendar na našo žalost nobena tablica ni bila dovolj sumljiva, da bi lahko policija ukrepala naprej."

Akcija za prvomajske praznike

Za pravi alarm, za nekakšne vaške straže, so se odločili pred prvomajskimi prazniki. Ko ljudi ni doma, so namreč tatovi še posebej aktivni: "Opazili smo, da nam nekdo ponoči z betarijami sveti v hiše in to dan po tem, ko so vdrli pri meni."

Poleg tega, da so postali bolj pazljivi, so si ponoči razdelili območja in opazovali naokrog. Na nesrečo ali pa tudi srečo, tatov ni bilo več. "Upam, da smo jih s plakatom, ki sem ga obesil v vasi, prestrašil in da jih več ne bo,"  je povedal naš sogovornik in dodal, da mu je po drugi strani žal, da jih niso ujeli: "Prav lahko se namreč zgodi, da se bodo tatovi lotili hiš na drugem koncu Ljubljane." Z aktivnostmi bodo nadaljevali tudi med poletnimi počitnicami, je dodal naš sogovornik.

Vsebine, povezane z zavarovanji in financami tudi na forumih med.over.net.

Komentarjev 4
  • Ferluci 13:22 05.maj 2015.

    Na Dolenjskem in Prekmurju to večinoma počno švedi, mogoče imajo strojani kakšne informacije o tem?

  • Avatar praufo
    praufo 12:11 05.maj 2015.

    Taki serijski vlomi se dogajajo po mnogih krajih v državi. Ker slovencu ni za ničesar mar, mu tudi za to, če okradejo ni mar. Lokalne skupnosti kot je KS in občina, se obnašajo ignorantsko, češ to ni naša stvar, to ...prikaži več je stvar policije. Policija pa dela kot dela. Za takšne plače še dobro da se jim lub rit dvignit. Kar ne bomo prodali, bodo roparske tolpe odnesle preko meja. Kdaj se bo ta folk zbudil. Nekateri se kot kaže bodo ...

  • h3o 11:57 05.maj 2015.

    Janša je car!