Slovenija
15 ogledov

Hišne preiskave na Mestnem redarstvu

preiskava na Mestnem redarstvu
1/6
Anže Petkovšek
Na Mestnem redarstvu v Ljubljani zaradi suma zlorabe položaja potekale hišne preiskave. Pri tem nihče ni bil pridržan. Neuradno: iskali naj bi dokaze o brisanju izrečenih kazni za že izrečene prekrške.

Poleg tega so policisti preverjali tudi, v katerih soseskah naj bi imeli stanovalci tihe dogovore o neizrekanju kazni s strani redarjev.

Kot smo že poročali konec januarja, naj bi bilo pod lupo kriminalistov vodenje Mestnega redarstva v Ljubljani od leta 2009 do danes.

Policija naj bi začela s preiskavo zaradi naznanila neznanega prijavitelja, da naj bi se iz uradnih evidenc brisale nekatere kazni, ki so jih redarji zaradi napačnega parkiranja ali prehitre vožnje izrekli voznikom.

Policisti naj bi že marca 2010 tožilcem ovadili šefa redarjev Andreja Orača, ker naj bi pri teh odpustkih zlorabil uradni položaj.

Po naših podatkih naj bi kazni odrešil tudi enega od vodilnih v ljubljanski redarski službi, ki ga je zaradi prehitre vožnje s službenim vozilom ujel radar. Tega nam v Oračevem uradu takrat niso potrdili.

Med vodilnimi redarji in stanovalci ene od sosesk ob ljubljanski Glinškovi ploščadi pa naj bi že od leta 2009 veljal dogovor, da se lastnikov vozil ne kaznuje zaradi parkiranja na pločniku ob osrednji cesti, ki vodi skozi sosesko.

Na to naj bi redarje opozorili prav stanovalci, ko so jim pred dnevi vozila od tam odstranjevali s pajkom.

Na redarstvu so takrat naše informacije zanikali, češ da "se mestni redarji zavedajo svoje dolžnosti in so njihovi postopki zakoniti ter strokovni". Prav zato takšen tihi pakt o nekaznovanju med redarji in katerokoli sosesko v mestu ne sme obstajati, so poudarili.

Komentarjev 1
  • Ivica Ilic 08:39 25.april 2012.

    Zdej ko se ve zgodba, bi prišlo prav ukinjanje vseh dosedanjih kazni za prekrške, saj je očitno da določene gospode meščani ne poznajo.Drugače pa skozi okno vsak dan posmatram kako redarji delajo in vedno gledajo skozi prste nekaterim, dokler ...prikaži več mene zapade kazen ker sem bil 5 min pred stavbo.