Slovenija > Črna kronika
15 ogledov

Hišne preiskave, petim odvzeli prostost

stop policija, loparček, kolo, kolesarjenje, policija, kolesarska steza, kolesar, kolesarka, policist na Žurnal24
Na območju celjske policijske uprave poteka več hišnih preiskav. Preiskujejo gospodarski kriminal.

Hišne preiskave zaradi suma goljufije, zlorabe uradnega položaja in oderuštva opravljajo pri šestih fizičnih osebah, treh pravnih osebah in v notarski pisarni. Prostost so odvzeli petim osebam.

"Obstaja sum, da so obravnavani z lažnim prikazovanjem oškodovali več posojilojemalcev, ki so z zastavljanjem nepremičnin v zavarovanje prejetih posojil, v škodo svojega premoženja, podpisali notarske listine kot kupoprodajne pogodbe, ki niso predstavljale dejanskega posla med strankami," so sporočili s Policijske uprave Celje.

Več medijev je danes poročalo, da je bila med petimi pridržanimi in preiskovanimi velenjska notarka Frančiška Persea Cetin. Po navedbah POP TV naj bi notarka zlorabila položaj, ker naj bi sodelovala pri sklepanju škodljivih pogodb. Povezana naj bi bila s koroškimi podjetniki, ki so s posojanjem denarja, goljufijami in oderuštvom prišli do ogromnih zneskov nezakonito pridobljenega premoženja. Po podatkih POP TV gre za 600.000 evrov.

Kot je zvečer poročala TV Slovenija, sta pridržani še dve osebi.

Komentarjev 1
  • Pepe1 15:08 24.april 2014.

    Same preiskave a od tega ni nobenega učinka,v drugih državah preikovancem poberejo vse na kradeno premoženje njih pa strpajo v zapor kar je edino pravilno. Pri nas pa lopov postane umsko bolan in ga sodišča pustijo pri meru kot Zidarja,jaz ...prikaži več bi ga v zapor odpelja z rešilcem če ni sam sposoben po enem letu bi pa videl a se bo še delal naumnega. Naumni smo vsi mi najbolj pa sodniki ki to dopuščajo treba jih je zamenjati potem se bo stanje počasi uredilo in pokazalo kdo je naumen