Slovenija
36 ogledov

NLB ogoljufala za tri milijone

Slovenija, Ljubljana, 09.01.2012. Nova Ljubljanska banka d.d. - NLB. Foto: Uros
1/5
Žurnal24 main
Preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) zaključili s hišnimi preiskavami v primeru domnevnega oškodovanja ene od bank pri odobravanju kreditov.

Preiskovalci NPU so  v primeru domnevnega oškodovanja  ene  izmed  večjih  slovenskih  bank  za  okoli  3  milijone evrov zaključili z  opravljanjem  vseh  6  hišnih preiskav, v katerih so zasegli obsežno dokumentacijo in različne nosilce elektronskih podatkov, ki lahko služijo kot dokaz v nadaljnjem kazenskem postopku, so sporočili z Generalne policijske uprave.

Pridržali so dva direktorja

Banko naj bi oškodovala nekdanji direktor podružnice NLB na Gorenjskem Dušan Šuštar in poslovnež, lastnik propadlega podjetja Zvezda iz Kranja, Dušan Dolamič. Obema naj bi zato policija včeraj, medtem ko je pri njiju opravljala hišne preiskave, za nekaj ur tudi odvzela prostost. Grozi jima do osem let zapora.

“To je zaključek prve faze policijske preiskave, v okviru katere preiskovalci NPU sodelujejo tudi s tujimi varnostnimi organi, preiskujejo pa se sumi zlorab položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti,” pojasnjujejo na policiji.

Prijavili so ju v NLB

V preiskavi sta se znašla, ker naj bi Šuštar odobril posojilo za nakup nepremičnine v tujini. Pri tem naj bi poslovnež navedel precej višjo ceno, kot naj bi bila nepremičnina vredna, zaradi česar ni zadostovala kot zavarovanje kredita. To je ugotovilo tudi vodstvo banke in zadevo prijavilo 
policiji

Komentarjev 16
  • raviotar 04:48 11.januar 2013.

    Pa kdaj se bodo tile naši policisti naučili, da se to ne dela tko?! Ja najbrž sta jim prihranila vse delo in vse dokaze lepo hranila doma v vitrini. Cepci.

  • Milan Samide 19:58 10.januar 2013.

    26.člen URS, ( pravica do povračila škode)Vsakdo ima pravico do povračila škode, ki mu jo v zvezi z opravljanjem službe ali kakšne druge dejavnosti državnega organa, organa lokalne skupnosti ali nosilca javnih pooblastil s svojim protipravnim ravnanjem stori oseba ...prikaži veča ali organ, ki tako službo ali dejavnost opravlja.Oškodovanec ima pravico, da v skladu z zakonom zahteva povračilo tudi neposredno od tistega, ki mu je škodo povzročil.Če bi se politiki in vodilni izvajalci javnih pooblastil zavedali tega člena URS, SI .Država in (njene institucije , izvoljeni poslanci) bi pregnala lopove in od njih zahtevala povračilo škode, ki so jo naredili državi in državljanom. Denar bi dobila od tistih, ki so jo okradli. O tem govori ta 26. člen URS.POLITIKIN se sklicujejo na URS takrat, ko njim paše, drugač ne.VSI JAVNI USLUŽBENCI, POLITIKI..... BI SE MORALI ZAVEDATI TEGA člena URS, pa bi nam bilo lepše.

  • franke 13:37 10.januar 2013.

    SDS -ESOVCI SO ITAK NEDOLŽNI.