Slovenija > Črna kronika
31 ogledov

Hišne preiskave zaradi ugrabitve, mučenja in uboja

Policist Boštjan Tacol
Hišne preiskave zaradi ugrabitve in umora Zorice Škrbić. Preiskovali naj bi brata Veliborja in Daliborja Lipovca, ki naj bi bila vpletena v njeno ugrabitev.

Na območju Ljubljane so policisti danes zjutraj na podlagi odredbe sodišča začeli opravljati osem hišnih preiskav, nam je potrdil tiskovni predstavnik ljubljanske policije Vinko Stojnšek. "Hišne preiskave opravljajo zaradi suma, da so bila storjena kazniva dejanja ugrabitve, mučenja, uboja ter pomoči storilcu pri storitvi." Sedem osumljencev so policisti priprli.

Ugrabili so jo in pretepli do smrti

Kot je znano, 32-letno Zorico Škrbić, nekdanjo partnerko Dejana Vidmarja, obsojenega za rop sefov SKB, so neznanci konec junija sredi Ljubljane ugrabili in jo odpeljali v okolico Brezovice. Tam naj bi jo grobo pretepli in v Podpeči odvrgli iz vozila na cesto. Zaradi hudih poškodb je takoj po napadu umrla.

Kot poroča spletni Večer, naj bi današnje hišne preiskave opravljali na naslovih bratov Veliborja in Daliborja Lipovca, ki naj bi bila vpletena v njeno ugrabitev, po drugi strani pa naj ne bi bila naročnika ugrabitve in umora. Gre za že večkratna obsojenca različnih kaznivih dejanj.

Podjetnica

Kot smo že poročali, je Škrbićeva glede na podatke poslovnega registra od leta 2000 do smrti ustanovila preko 50 podjetij, večina naj bi jih poslovala le navidezno. Vodenje teh podjetij naj bi zgolj na papirju predala tako imenovanim slamnatim direktorjem, ki naj bi jih iskala celo preko oglasov. Idealni kandidati so bili revnejši tujci, ki so v Slovenijo prišli z Balkana.

Več o poslovni praksi pokojne Škrbićeve na tej povezavi.

Komentarjev 2
  • Avatar čavez
    čavez 17:28 28.november 2014.

    Tajkuni in njim podobni lopovi v kravatah potrebujejo take kriminalce da čistijo za njimi,zato se jim nič ne zgodi in uživajo v razkošju.

  • Žurnalček 11:13 28.november 2014.

    Kaj ko bi Država ustanovila komisijo sestavljeno od preisk. sodnika , par policajev ,tožilke in DAVčNEGA INŠPEKTORJA , ki bi sam bil odločilnega pomena za likvidacijo teh srbsko črnogorskih band v SLO. Vsako leto kontrola dohodnine pri vseh BARABAH , ...prikaži več ki so že kdaj bili v zaporu in če se jim najde raskorak v dohodnini in njihovi potrošnji takoj v keho. To je edini način , da se brez velikih stroškov bando seseka do temeljev ! Vsako leto nova obtožnica za utajo davkov in odvzem razlike . Pa da vidmo al se jim bo splačalo operirati po SLO !