• Sob 12 do 23 °C
  • Ned 15 do 22 °C
  • Pon 17 do 25 °C
več na vreme.net

Vreme in ceste

0 komentarjev

Hitra cesta 4 ure zaprta zaradi poledice

Primorska hitra cesta je bila med cestninsko postajo Nanos in Vipavo štiri ure zaprta zaradi poledice in prometnih nesreč v obe smeri. Previdno na cestah.

B. P., STA / Ljubljana

/ Osveženo:

 

Fotografija je simbolna. (Foto: Shutterstock)

Na odseku med cestninsko postajo Nanos in Vipavo so se zaradi poledice zgodile štiri prometne nesreče. Cesta je bila zaradi tega štiri ure popolnoma zaprta v obe smeri. Postopno so jo nato odprli proti razcepu Nanos, nato tudi proti Vipavi. 

Prva nesreča se je zgodila nekaj pred 9. uro. Po prvi nesreči so se v kratkem času na isti relaciji ceste zvrstile še tri nesreče, v katerih so bila udeležena osebna vozila, vse nesreče pa so se končale z gmotno škodo. 

Zaradi nizkih temperatur so ponekod ceste poledenele. To velja predvsem za območje Primorske. Na Darsu ob tem poudarjajo, da ceste vseskozi posipavajo, da pa so zaradi izredno nizkih temperatur predvsem območja premostitvenih objektov izredno "podhlajena", zato lahko vsaka vlaga in padavine hitro povzročijo poledico.

Voznike zato pozivajo, naj vozijo počasneje, strpno in previdno. V vsakem primeru pa je na cestah treba upoštevati trenutne razmere in jim prilagoditi vožnjo. 

 

Prihajajo padavine

Popoldne in zvečer se bodo na Primorskem in Notranjskem pojavile manjše padavine. Večinoma bo rahlo snežilo, ob morju pa rahlo deževalo. Pihal bo okrepljeni jugozahodni veter. 

Ponoči se bodo padavine okrepile in širile proti vzhodu. Meja sneženja se bo postopno dvigala, povečala se bo nevarnost poledice, napovedujejo na agenciji za okolje. Jutri zjutraj bodo temperature od -2 do 5 stopinj Celzija. 

V petek dopoldne se bodo padavine razširile na vzhodno Slovenijo. Po nižinah v notranjosti države bo sredi dneva deževalo, popoldne pa bo dež od severa prešel v sneg. Razmere bodo zimske. 

Medtem ko bo konec tedna večinoma suh, pa se že od ponedeljka dalje spet povečuje možnost rahlega sneženja. 

dezurni@zurnal24.si

Vsebine, ki bi vas morda zanimale

Komentarjev (0)

Za oddajo komentarja morate biti prijavljeni!

Morda vas še zanima