• Čet 17 do 24 °C
  • Pet 18 do 23 °C
  • Sob 15 do 23 °C
več na vreme.net

Iz sobotnega Žurnala

0 komentarjev

Hitrejša obravnava pacientov

Urgentni center. Evropa odobrila milijone za njegovo gradnjo.

B. B. / Ljubljana, Maribor

 

S sodobno urgenco, ki jo Mariborčani načrtujejo že nekaj let, nameravajo skrajšati tudi ležalno dobo in zmanjšati nevarnosti za bolnišnične okužbe. (Foto: Istockphotos)

Za urgentni center v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval nekaj več kot polovico vrednosti celotne investicije, ki znaša dobrih 14 milijonov evrov.

Manj smrti in invalidnosti

Bolnikov po mnenja zdravnikov ne bodo več prevažali od ambulante do ambulante in tako izgubljali dragoceni čas do ustrezne odločitve in zdravljenja, ampak bodo zdravniki specialisti prihajali k bolniku v sodoben urgentni center. “Obenem se v povprečju za 12 minut skrajšuje dostopni čas pacienta za pot, ki jo zdaj opravi med Zdravstvenim domom Maribor in UKC Maribor, kar občutno vpliva na možnost preživetja življenjsko najbolj ogroženih,” so sporočili z gospodarskega ministrstva, kjer so prižgali zeleno luč za gradnjo.

Kot so dodali, se “z izboljšano kakovostjo, dostopnostjo in hitrejšo obravnavo nujnih akutnih stanj predvideva, da bo realizacija projekta omogočila ohranitev deset življenj na leto in preprečitev osmih primerov trajne invalidnosti”.

Vsebine, ki bi vas morda zanimale

Komentarjev (0)

Za oddajo komentarja morate biti prijavljeni!

Morda vas še zanima