Magazin
478 ogledov

Hitri zmenki

speed dating Shutterstock
Hitri zmenki so hiter, zabaven in optimalen način spoznavanja ljudi v živo.

Sedem minut za spoznavanje

Gre za poznan in priznan svetovni pristop k spoznavanju, mreženju, druženju in navezovanju stikov ob zamenjavi sogovornikov na sedem minut,” je dejala Nina Slapnik, direktorica organizacije Dogodki za samske.

Po vprašanjih se spozna

V sedmih minutah je človeka težko spoznati, zato pa imamo lahko v mislih, “da nam o sogovorniku in njegovih interesih več povedo njegova vprašanja kot odgovori, saj po navadi sprašujemo tisto, kar nas zanima, odgovarjamo pa pogosto tisto, za kar mislimo, da bo ugajalo sogovorniku,” je razložil Franc Osterman, specialist partnerske in družinske terapije.

Privlačnost v prvih minutah

Po Ostermanovih besedah raziskave kažejo, da “imajo udeleženci hitrih zmenkov okrog šest odstotkov možnosti za kratko spolno razmerje in okrog štiri odstotke možnosti, da najdejo dolgotrajnega življenjskega partnerja”.
“Zaradi pomanjkanja časa in ideje, kje kulturno spoznati nove moške, sem se odločila, da preizkusim speed dating. Ko je k moji mizi prisedel Marko, sva se začela takoj hecati in smejati,” pa je o svoji izkušnji s srečnim koncem povedala 32-letna Vesna.

Zmenek prekine zvonček

“Ženske sedijo vsaka za svojo mizo, moški pa vsakih sedem minut (ko zazvoni zvonček) prisedejo k naslednji sogovornici. Vsi udeleženci prejmejo list papirja, na katerega si zapisujejo imena in simpatije. Ta list ob koncu dogodka oddajo organizatorju, ki ima edini pravico do naknadnega posredovanja podatkov vzajemnim simpatijam,” je potek hitrih zmenkov opisala Nina Slapnik. Prijavite se lahko v eno izmed štirih starostnih skupin: od 20 do 26, od 27 do 40, od 41 do 55 in nad 56 let.

Komentarjev 1
  • TadeUs 15:21 30.september 2011.

    Oprostite komentarju, ampak meni tole deluje rahlo "bolno" početje.