Šport > Nogomet
117 ogledov

"Hitro bo treba doseči gol proti Malti"

Švedska - Slovenija, Roman Bezjak Profimedias
Slovenska nogometna reprezentanca se pripravlja na sobotno kvalifikacijsko tekmo za svetovno prvenstvo 2018 proti Malti.

"Zaenkrat smo naredili eno analizo, pogledali smo njihovo tekmo s Slovaki. Maltežani se postavijo precej nazaj, obrambno, in so precej kompaktni. Tako bi nam hiter zadetek zelo pomagal, ne bomo pa smeli biti nepotrpežljivi, saj bo težko prebiti njihov bunker," o Maltežanih pravi napadalec Roman Bezjak, ki je dodatno samozavesten, potem ko je z Rijeko na Hrvaškem osvojil tako prvenstvo kot pokal.

Podobno meni Miha Mevlja, ki bo v osrčju obrambe zamenjal kaznovana Boštjana Cesarja oziroma Mirala Samardžića. "Želimo si hitro doseči zadetek, ki bi nam olajšal tekmo. Želimo si, da bi nadzirali tekmo in da smo odvisni sami od sebe," meni Mevlja.

Ob začetku priprav so v slovenskem taboru poudarjali, da bodo delali na igrivosti, kreativnosti in ustvarjanju viška na igrišču. "V reprezentanci imamo dovolj zelo individualno močnih igralcev in bo tudi od teh odvisno, da bomo naredili višek na igrišču," poudarja Bezjak.

Njegov reprezentančni kolega Mevlja pa je še povedal, da kljub temu, da bo nasproti "nogometni palček", se na treningih posvečajo tako obrambi kot napadu. "Osredotočamo se tako na obrambo kot napad. Vemo, da bo veliko protinapadov z njihove strani, tako pač igrajo, ampak smo na to pripravljeni," je zaključil srednji branilec.

Slovenija in Malta se bosta v Stožicah merili v soboto ob 18. uri, tekmo pa bodo sodili Valižani Lee Evans, Philip Thomas in Daniel Beckett.

Slovenija je po petih krogih v kvalifikacijski skupini F na tretjem mestu z osmimi točkami. Pred njo sta Anglija s 13 in Slovaška z devetimi točkami, za njo pa Škotska s sedmimi, Litva s petimi in Malta, ki je še brez točke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.