Slovenija
20 ogledov

Hitro po subvencijo!

Ob začetku študijskega leta veliko študentov ostane brez postelje v študentskem Žurnal24 main
Študenti, ki so do sedaj bivali v študentskem domu ali pri zasebniku s subvencijo, imajo še danes čas za oddajo vloge za podaljšanje bivanja za prihodnje študijsko leto.

Cenzus za dodelitev subvencije znaša 2284,77 evra bruto mesečno na družinskega člana v letu 2013. Subvencija za bivanje v študentskih domovih v študijskem letu 2014/15 ostaja nespremenjena, in sicer 19,50 evra, pri zasebnikih pa znaša 32 evrov.

Preko spletnega portala eVŠ

Študent mora prošnjo za podaljšanje subvencioniranega bivanja oddati preko elektronske vloge na spletnem portalu eVŠ. Če se prijavlja z digitalnim potrdilom, obrazca po pošti ni treba poslati, temveč prošnjo odda na naslovu http://portal.evs.gov.si/bivanje/. Če se prijavlja brez digitalnega potrdila, pa mora obrazec poslati elektronsko, ga natisniti, podpisati in ga s prilogami priporočeno poslati po pošti ali osebno oddati pristojni pisarni za študentske domove.

Zadnji izhod: Petrol

Če zamudijo pošto, pa lahko prošnjo po navedbah predstavnikov študentskih domov oddajo tudi na Petrolovih bencinskih servisih do 24. ure. Študentom tudi priporočajo, da z oddajo prošnje ne odlašajo do zadnjega trenutka. Na ta način se bodo morda izognili nepotrebni gneči na poštah in napakam v prošnji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.