• Pon 18 do 27 °C
  • Tor 22 do 29 °C
  • Sre 22 do 29 °C
več na vreme.net

Maraton

9 komentarjev

Lokacije, kje bodo policisti merili hitrost

Policija je objavila lokacije, kjer vas bodo čakali z radarji in drugimi merilnimi napravami za ugotavljanje prehitre vožnje.

A. L. / Slovenija

 

Mobilni merilnik hitrosti v prtljažniku avta. (Foto: Saša Despot)

V sklopu akcije Hitrost, ki se je pričela v ponedeljek in bo trajala do 23. aprila, se bodo danes, v sredo slovenski policisti pridružili vseevropski maratonski akciji merjenja hitrosti. Vozniki lahko pričakujejo, da bodo policisti in redarji v sredo nadzirali hitrost na več kot 600 lokacijah po vsej državi. 

  • Seznam vseh lokacij meritev je na voljo TUKAJ

Z napovedanimi aktivnostmi želi policija okrepiti zavedanje prometnih udeležencev, da je neprilagojena hitrost lahko velika grožnja za nastanek najhujših prometnih nesreč.

"Z nadzorom želimo dolgoročno vplivati na voznike, da spremenijo svoj slog vožnje, in sicer da vozijo čim bolj defenzivno, umirjeno ter da so pozorni na šibkejše udeležence v prometu."

Policija ob tem opozarja na izkušnje iz preteklih let, ki kažejo, da policisti na dan maratonskega nadzora ugotavljajo zelo malo prekoračitev hitrosti, kar je tudi glavni namen akcije.

"Takrat hitrost prekorači okrog 3,5 odstotka voznikov, medtem ko ob izvajanju rednih kontrol ugotavljajo okrog osem odstotkov prekoračitev. Ta podatek potrjuje tudi osnovni namen nadzora, ki ni usmerjen v kaznovanje voznikov, temveč v spreminjanje njihovih vozniških navad."

PREBERITE ŠE:

dezurni@zurnal24.si

 

Vsebine, ki bi vas morda zanimale

Komentarjev (9)

Za oddajo komentarja morate biti prijavljeni!

Morda vas še zanima