Slovenija
74 ogledov

Hkrati protestirali za in proti Putinu!

Shod pred rusko ambasado. Žurnal24 main
Še preden je letalo s predsednikom Vladimirjem Putinom na čelu uspelo pristati v Sloveniji sta se hkrati zvrstila dva shoda.

Shoda, proti politiki on obisku predsednika Vladimirja Putina, ki ga je organiziralo slovensko-ukrajinsko kulturno društvo, se je udeležilo nekaj deset posameznikov. Opozarjali so na okupacijo Krima in na plakati zapisali, da je "Putin terorist številka ena" in da je potrebno ustaviti "Ruse v Ukrajini".

Protest proti shodu Vladimirja Putina | Avtor: Ziga Zivulovic jr./FA Bobo/PIXSELL Ziga Zivulovic jr./FA Bobo/PIXSELL
Ustanovitelj društva Ljubljana-Kijev Andrija Hevka je na shodu povedal, da Slovenija z obiskom ne bo pridobila ničesar: "Zbudite se, ne nasedajte provokacijam in ne verjemite cesarju, ki je v novih oblačilih.

Hevka je ocenil, da bo imel edino korist od Putinovega obiska Putin sam, ki se bo na ta način promoviral. Poudaril je, da že domnevna pietetna narava obiska kaže na to, kakšni so resnični nameni Rusije, saj pri vsem skupaj ne gre za nikakršno pieteto. Ob tem je Slovence pozval, naj namesto gradnje spomenikov na slovenskih tleh padlim ruskim vojakom raje obeležijo spomin na "15.000 slovenskih fantov, ki so umrli na ukrajinskih tleh".

"Putin, Putin, Putin ..."

Kot odgovor na protest zoper Putinov obisk so shod pripravili tudi podporniki Rusije in zagovorniki Putinovega obiska. Shoda se je udeležilo okoli dvajset ljudi, ki so pred ambasado vzklikali: "Putin, Putin, Putin ..." Manjkale niso niti zastave Sovjetske zveze.

Udeleženci, ki ga je organizirala Socialistična partija Slovenije v sodelovanju s stranko TRS, pa so poudarili shod, da je oblast v Kijevu je izrazito fašistična in zato ne morejo oni govoriti, katere goste bo Slovenija vabila k sebi.

Shod je varovalo nekaj več kot deset policistov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • Andrej Drejceta 15:46 31.julij 2016.

    Torej velja izto za obamo in clintonovo?

  • encijan 07:28 31.julij 2016.

    "Ćorava posla" !

  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 21:19 30.julij 2016.

    Ukrajinsko golazen bi morali nakuriti iz države! V Sloveniji bomo Slovenci odločali, kdo lahko pride na obisk in kakšni ukrajinski fašisti NISO dobrodošli!