Avto
12 ogledov

Hladen tuš, focusa RS ne bo

Ford focus RS Ford
Slaba novica iz Forda. Čeprav je bilo v zadnjih mesecih veliko namigovanja o njegovem prihodu, je generacija focusa RS odložena za nedoločen čas.

Šef evropske veje ameriškega koncerna Stephen Odell je za Autocar razblinil upe o skorajšnji premieri, ki bi nekako sledila pravkar predstavljeni konkretni prenovi aktualnega focusa. "O tem ni kaj povedati. Lahko smo zelo ponosni na našo dosedanjo zgodovino, ki jo imamo z RS, saj se je izkazal kot tisti posebni 'halo' izdelek in nas povezoval z našim dirkaškim programom. Toda za zdaj na to temo ni več kaj reči," je odgovoril na vprašanje, kdaj lahko pričakujemo novo generacijo.

RS je bil sicer sprva napovedan za leto 2015. Zakaj ta sprememba in ali bomo v sedanji generaciji focusa sploh videli RS, tako ostaja uradno neizrečeno. Lahko pa bi špekulirali, da je med razlogi premiera mustanga na evropskih tleh, za katerega bi se pri Fordu utegnili bati, da bo manj uspešen, če mu bo ob boku stal takšen ljubitelj ovinkov, kot je RS.

Bi bili tekmeci premočni?

Manj prijazni prvi komentarji pa še dodajajo, da se je Ford očitno zbal tekmecev, ki so zadnje čase pokazali svoja močna orožja in jim novi RS morda ne bi bil kos, zato raje ne bodo brcali v temo. Tako je denimo seat leon cupra s 7'58" nedavno postavil rekord na progi Nurburgring za avte s sprednjim pogonom, Renault je nato takoj napovedal vrnitev tega laskavega naslova nazaj v svoje roke, svoje "zlobno" orožje je skoraj že povsem razkrila Honda s civicom type-R ...

Mondeo bo ... Letos pa prav zares.

Odell je sicer v pogovoru za ugledno revijo potrdil tudi "dobro" novico. Tako bo nova generacija mondea po kar triletni zakasnitvi, odkar so ga premierno pokazali, letos proti koncu leta vendarle zapeljala v evropske salone. Kot neuradno priznava Ford, kljub sramoti, ki si jo je nakopal s takšnim zamikom, ni imel druge možnosti, saj je šel v tem času skozi zelo naporno prestrukturiranje svojih proizvodnih zmogljivosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.