Slovenija
24 ogledov

Hladno po vsej Sloveniji, nikjer nad ničlo

Led Profimedias
Zbudili smo se v hladno jutro, avtomatske merilne postaje nikjer v Sloveniji niso namerile nad 0 stopinj Celzija. Najhladneje je bilo na Babnem Polju, precej hladno pa je bilo tudi v Črnomlju, Ilirski Bistrici, Postojni in Ratečah.

Temperature ob 7. uri zjutraj | Avtor: Arso (avtomatske merilne postaje) Arso (avtomatske merilne postaje)
Zbudili smo se v hladno jutro. Najnižje temperature so avtomatske merilne postaje ob 7. uri zjutraj namerili na Babnem Polju, kjer se je živo srebro spustilo do - 15 stopinj Celzija.  

Zelo hladno je bilo tudi v Črnomlju (- 11 stopionj Celzija), v Ilirski Bistrici, na brniškem letališču, v Postojni in Ratečah (- 9 stopinj Celzija), v Novem mestu, na Rudnem Polju in letališču Cerklje ob Krki (-8 stopinj Celzija).

Tudi drugod so se jutranje temperature gibale večinoma pod ničlo, Nič stopinj Celzija so namerili le v Kopru, na Otlici in na Ptuju. Nad ničlo se temperature ob 7. uri zjutraj niso povzpele nikjer v Sloveniji.

Vremenoslvoci za danes v vzhodni polovici Slovenije napovedujejo zmerno do pretežno oblačno in večinoma suho. Drugod bo večinoma sončno, zjutraj bo ponekod po kotlinah megla, popoldne se bo pooblačilo tudi ponekod na Primorskem. "Pihal bo jugozahodnik," pravijo pri Arso. "Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 7, ob morju do 9 stopinj Celzija."

Konec tedna tudi čez dan pod lediščem

Jutri bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, pihal bo severni veter. "Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do -9, ob morju okoli 0, najvišje dnevne od -3 do 3, na Primorskem do 8 stopinj Celzija," napovedujejo pri Arso.

V petek in soboto bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, bolj oblačno bo v vzhodnih krajih. Pihal bo okrepljen severni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja, Mrzlo bo, dnevne temperature bodo marsikje v notranjosti Slovenije ostale pod lediščem.

Led | Avtor: Profimedias Profimedias
V soboto bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo in mrzlo s temperaturo tudi čez dan, razen v nižjih delih Primorske, pod ničlo. "V nedeljo bo več oblačnosti," še napovedujejo vremenoslovic. "V ponedeljek pa spet bolj sončno vreme, v torek in sredo bo nekaj možnosti za padavine predvsem v južni Sloveniji."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.