Svet
19 ogledov

Hobotnica pravi, da ostajajo

Brexit EPA
Dan pred zgodovinskim referendumom o članstvu v EU, je hobotnica Otto napovedala, kako se bodo Britanci odločili.

Hobotnica Otto iz vodnega parka v Manchestru, ki ji pripisujejo preroške sposobnosti, je v svojem akvariju izbirala med dvema kockama. Na prvi je bila zastava EU, na drugi pa britanska zastava. Hobotnica si je izbrala prvo kocko. Upravnik akvarija Dan McLaughlan je dejal, da je Otto doslej že večkrat pravilno napovedal izide. 

 

"Ko si zunaj, si zunaj"

Uradni rezultati britanskega referenduma bodo znani v petek zjutraj. Le nekaj ur pred odprtjem volišč pa sta predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker in francoski predsednik Francois Hollande vnovič dejala, da ne bo poti nazaj, če se bodo Britanci odločili izstopiti iz EU.

"Ko si zunaj, si zunaj," je v Bruslju dejal Juncker in izključil vsakršno možnost pogajanj z Londonom po odločitvi za izstop. Juncker in novi avstrijski kancler Christian Kern sta se po pogovorih v Bruslju tudi strinjala, da bi bilo tako za Veliko Britanijo kot za unijo dobro, če bi Britanci ostali v povezavi.

Hollande je izpostavil, da bi bil izstop nepovraten. "V igri je veliko več kot le prihodnost Velike Britanije v EU, gre za prihodnost celotne unije," je dejal danes v Parizu.

Komentarjev 1
  • nergač 18:43 22.junij 2016.

    Leave!!!! And don't come back again!!! You common servile neoliberal bastards!!!