Slovenija
23 ogledov

Hočejo biti dober gospodar

Nastja Sušinski Žurnal24 main
Sporna prodaja. Pivovarna Laško zahteva nazaj 25 milijonov evrov.

Pivovarna Laško od svojega nekdanjega šefa Boška Šrota in nekdanjega šefa Istrabenza Igorja Bavčarja, ki naj bi skupaj nezakonito trgovala z delnicami Istrabenza, zahteva dobrih 25 milijonov evrov. Za toliko naj bi bila pivovarna oškodovana s sporno verižno preprodajo svojega 7,3-odstotnega deleža v Istrabenzu.

Najprej ne, zdaj ja

Pooblaščenec pivovarne je včeraj sodnici (ta bo v torek začela soditi Šrotu in Bavčarju) prinesel zahtevek, v katerem ji predlaga, naj ob izreku sodbe omenjenima odredi tudi plačilo škode, ki naj bi jo s svojimi nezakonitimi posli povzročila podjetju.

Trenutno vodstvo pivovarne je sicer leta 2010 ocenilo, da podjetje pri prodaji delnic Istrabenza ni bilo oškodovano, kar zdaj njihov pravni pooblaščenec zanika. V podjetju ne želijo podrobneje pojasnjevati, zakaj zdaj vendarle zahtevajo poplačilo škode: "Uprava Skupine Laško sprejema vse poslovne odločitve kot dober gospodar in z namenom, da bi zaščitila interese družb in njihovih delničarjev. Vsebinskih podrobnosti ali konkretnih informacij v zvezi s postopkom, ki teče pred sodiščem, Skupina Laško do zaključka le tega, ne bo komentirala," pravijo v pivovarni.

Bavčarjev zagovornik Marko Bošnjak je sodišče pozval, naj ta zahtevek zavrne, češ da ga je pivovarna posredovala prepozno. Meni, da bi ga morali na sodišče prinesti že sredi februarja, ko je bila Bavčarju ponujena možnost, da sam prizna krivdo in se v zameno s tožilstvom pogodi za določeno kazen. "Ker Pivovarna Laško tega premoženjsko-pravnega zahtevka skupaj z morebitnimi dokazi, ki jih morda navaja v pisnem zahtevku, ni predložila že na predobravnavnem naroku zoper Bavčarja, naj se ta zahtevek zavrže," je odločen Bošnjak.

Sušinski ne prizna

Sodišče je včeraj možnost, da prizna in se pogodi, ponudilo tudi Nastji Sušinskemu, šefu podjetja Maksima Holding, ki naj bi sodelovalo pri sporni prodaji delnic. Ta krivde ne prizna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.