Svet
12 ogledov

Hodi Pistorius na ure igranja?

oscar pistorius
1/5
EPA
Novinarka trdi, da se Oscar Pistorius prizadetega obnašanja na sodišču uči na urah igre.

Južnoafriška novinarka Jani Allan trdi, da je Oscar Pistorius, ki mu sodijo zaradi umora svojega dekleta Reeve Steenkamp, najel učitelja igre. Ta naj bi ga naučil obnašanja v sodni dvorani, ki bi sodišče in javnost prepričalo, da je nedolžen.

"Oscar, vidim te jokati in bruhati na prostoru za priče. Resnično predstavljaš vse, kar Zahod sovraži pri belopoltih Južnoafričanih, ki živijo ekstravagantno življenje na svojih dragih posestvih," je zapisala. Kot smešno je označila njegovo zatrjevanje, da je Reevo zamenjal za vlomilca – in namige, da ni nič narobe, če bi vlomilca ustrelil na tak način.

Nemogoča naloga učitelja

61-letna novinarka trdi, da je te informacije dobila iz zanesljivega vira. Obtožbe je zapisala v odprtem pismu, ki ga je objavila na svojem blogu. Zapisala je, da ima njegov učitelj "nemogočo nalogo", Oscarja pa označila za lažnega heroja, ki je izdal ljudi in razočaral svoje navijače. 

Nedavno je tudi mama Reeve Steenkamp dejala, da ni povsem prepričana, ali niso vsi  Oscarjevi izbruhi čustev v sodni dvorani le zaigrani.

Allanova sicer zdaj živi v New Jerseyju, v 80-ih letih pa je bila v Južni Afrike zelo znano novinarsko ime.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.