Šport
116 ogledov

Hokej na travi dobil nacionalni center

hokej na travi nacionalni center Lipovci slovenska ženska reprezentanca
1/7
Hokej na travi Slovenija/Facebook
Slovenska športna infrastruktura se lahko pohvali še z novim nacionalnim centrom za hokej na travi, ki so ga minuli konec tedna odprli v Lipovcih pri Murski Soboti.

Odprtje centra za hokej na travi so v pristojni panožni športni zvezi označili za prelomnico v razvoju tega olimpijskega športa na južni strani Alp.

Igrišče v Lipovcih odgovarja najmodernejšim smernicam tega športa, saj je igrišče z umetno travo narejeno na podlagi iz gume, z najsodobnejšimi sistemi za namakanje, ki zagotavljajo najvišjo možno kakovost igralne površine.

Kot so zapisali v Zvezi za hokej na travi, je igrišče bistveno bolj varno od peščenega in omogoča enake pogoje vadbe, kot jih imajo najboljši evropski klubi, ter možnost organizacije mednarodnih tekmovanj.

Odigrani že dve tekmi

Ob odprtju novega centra so hokejisti v Lipovcih odigrali tudi turnir za veterane in mladince, po sedmih letih pa je spet nastopila tudi slovenska moška reprezentanca, ki je z 2:1 ugnala izbrano vrsto Madžarske. Za Slovenijo sta zadela Sašo Dervarič in Tadej Mikola.

Slovenska ženska reprezentanca pa je izgubila tekmo proti nekdanjim reprezentantkam Slovenije in Jugoslavije z 0:2.

Dogodek pa je bil tudi priložnost za predstavitev priročnika Prvi koraki v hokeju na travi, ki ga je predstavila predsednica zveze Sanja Kropec.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.