Svet
9 ogledov

Priča: Veliko krvi in naboji v glavah

Dom ubite britanske družine Reuters
Najprej je pomislil na prizor iz nasilnega hollywoodskega filma, je povedal kolesar William Brett Martin, ki je bil prvi na kraju grozovitega umora britanske družine v francoskih Alpah.

Martin je prvič spregovoril v javnosti, odkar je naletel na pobito družino. Dejal je, da je se je hudo ranjena sedemletnica krvaveča opotekala v bližini družinskega avtomobila. Ob avtomobilu je ležalo truplo 45-letnega Sylvaina Mollierja, ki se je na kolesu po naključju pripeljal mimo v času masakra.

Martin je sprva pomislil, da se je zgodila huda nesreča, ob pogledu na ranjeno sedemletno Zainab in v notranjost avtomobila pa je spoznal, da gre za veliko resnejšo situacijo, je dejal v intervjuju za BBC.

Najprej je v pravilen položaj namestil Zainab, pogledal, ali je še kdo v avtomobilu živ, ugasnil motor in odšel, da je lahko poklical na pomoč, saj tam ni bilo signala. Zdravniki menijo, da je deklici, ki je bil ustreljena v rame in hudo pretepena, najverjetneje rešil življenje.

Vse vodi v Veliko Britanijo

Pristojni francoski tožilec, ki obravnava primer, je dejal, da vse sledi vodijo v Veliko Britanijo. Deklica je še vedno prešibka, da bi odgovarjala na vprašanja policistov, po pisanju nekaterih medijev pa naj bi zaradi poškodb izgubila vid.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.