Slovenija
26 ogledov

Danes nevihte in toča, od jutri sonce

Radarska slika padavin. Arso
Slovenijo bodo čez dan zajele padavine - ponekod bodo možne močnejše nevihte z nalivi in tudi toča. Od ponedeljka dalje nas spet čaka sončno vreme, dnevne temperature se bodo spet počasi dvigovale proti 30 stopinjam Celzija. Nove padavine spet v petek.

Nad zahodno in osrednjo Slovenijo se je že razbesnelo neurje z nevihtami. Dež bo sicer čez dan postopno zajel vso Slovenijo. V zahodni, južni in osrednji bodo tudi nevihte, predvsem na Primorskem in v južni Sloveniji lahko tudi močne.

Ni izključen tudi pojav toče, opozarjajo na Agenciji RS za okolje (ARSO).

V primerjavi s soboto bo precej hladneje, saj se bodo dnevne temperature gibale pri okoli 20 stopinjah Celzija. Dež bo zvečer povsod ponehal in pričelo se bo jasniti.

Vročina se še ni poslovila

Zmotili ste se, če ste mislili, da se je vročina poslovila. V ponedeljek bo tako pretežno jasno, ponekod bo še pihal šibak severni veter.

Najvišje dnevne temperature se bodo gibale pri okoli 26 stopinjah Celzija. V torek in sredo bo pretežno jasno, jutranje megle po nižinah bo postopno manj, dnevne temperature pa bodo postajale spet višje. V sredo bomo namerili 30 stopinj, v četrtek pa 31 stopinj Celzija.

Konec veselja bo spet v petek, ko nas čakajo padavine in ohladitev. Ali nas prihodnji vikend torej čaka deževno vreme, pa je danes še težko napovedati, so za zurnal24.si dejali na Arsu.

Pošljite nam fotografije

Ste zaradi neurja imeli težave? Vas je presenetila toča in vam uničila pridelek? Pošljite nam fotografije. Uporabite lahko spodnji obrazec ali orek MMS na 4224 (v polje ZADEVA vpišite NAVEZA MMS). Pravila uporabe storitve si preberite v tej povezavi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.