Šport
101 ogledov

Hokejski center Maribor obiskalo tudi 16 Srbov

Hokejski center Maribor
1/6
Hokejski center Maribor
Hokejski center Maribor (HCM) je zadovoljen z izvedbo projekta, namenjenega mladim hokejistom, ki vstopajo v srednjo šolo. Vodenje projekta je prevzel Marcel Rodman, organizatorji pa so konec tedna izvedli prvo informativno predstavitev dogajanja.

Hokejski center Maribor je konec tedna pripravil prvi informativni vikend za mlade igralce, ki želijo združiti igranje hokeja in šolanje. Predstavitve se je udeležilo 24 otrok, med njimi je bilo osem Slovencev in 16 Srbov, ki v domovini nimajo dobrih razmer za treninge.

Strokovni vodja projekta Aleš Burnik je bil zadovoljen s pristopom mladih igralcev: "Pokazalo se je, da obstaja interes za HCM. Mešana ekipa slovenskih in srbskih igralcev je dobro opravila dva treninga na ledu. Kakovost nekaterih igralcev me je pozitivno presenetila. Pripravljamo še en 'try out weekend', ki se ga bodo udeležili predvsem igralci iz Slovenije, ki so bili tokrat zaradi tekmovanj s svojimi klubi odsotni."

Projekt je zastavljen tako, da želi ponuditi kakovosten in prilagojen šolski program, optimalen proces treninga, ustrezno dnevno oskrbo in dobro počutje v novem okolju. Hkrati si prireditelji prizadevajo, da bi mladi hokejisti v okviru programa dosegli naslednje cilje: dokončali srednješolski program in uspešno opravili splošno ali poklicno maturo, dosegli raven hokejskega znanja, ki omogoča konkurenčen vstop v člansko kategorijo, ter uspešno uskladili treninge in šolsko delo.

S prvo akcijo centra je bil zadovoljen tudi vodja projekta, slovenski reprezentant Marcel Rodman: "Vsi v ekipi HCM smo lahko zelo zadovoljni. Otroci in njihovi starši so v dveh dneh doživeli, kako bo v naslednji sezoni in naslednjem šolskem letu možno v naši družbi živeti, obiskovati šolo in kakovostno trenirati hokej. Mislim, da so z vsem videnim zadovoljni odšli iz Maribora in upamo, da se jih velika večina vrne. Otroci in pa predvsem starši so lahko dobili odgovore na ogromno zelo pomembnih vprašanj, predvsem pa so v živo imeli priložnost spoznati našo zgodbo."

V prvi sezoni, ki se bo za mlade hokejiste začela sredi poletja, želijo v HCM posameznikom in ekipi omogočiti kar največji napredek, zato bo treningov na ledu več kot v preostalih klubih. "Ta projekt je unikaten v Sloveniji. Hokejistu omogoča maksimalno podporo za njegov celostni razvoj v najpomembnejših letih, ko je potrebno selekciji U16 in U18 zagotoviti zadostno število ur kakovostnega treninga. Ob tem je velik pomen tudi na šolanju," je Burnik še razkril načrte dela v HCM.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.