Zdravje > Intima
122 ogledov

Homofobični ljudje so bolj verjetno geji

parada ponosa Anže Petkovšek
Raziskava je pokazala, da so bolj homofobni tisti posamezniki, ki imajo nepriznane občutke privlačnosti do istega spola.

Znanstvene študije so pokazale, da obstaja povezava med implicitno homoseksualnostjo in homofobijo. Z drugimi besedami to pomeni, da so geji, ki so "v omari," bolj verjetno nastrojeni proti istospolno usmerjenim.

Sodeč po raziskavi, objavljeni v znanstveni reviji Journal of Personality and Social Psychology, so bolj homofobni tisti posamezniki, ki imajo nepriznane občutke privlačnosti do istega spola. To se je še poslabšalo, če so imeli njihovi starši homofobična stališča.

Ljudje, ki so v vojni sami s seboj

"Posameznike, ki se identificirajo kot heteroseksualci, a pri psiholoških testih kažejo močno privlačnost do istega spola, bi lahko geji in lezbijke ogrožali, saj jih njihova homoseksualnost spominja na podobne težnje v sebi," je dejala Natta Weinstein, glavna avtorica razsikave. Soavtor raziskave Richard Ryan pa je dejal, da gre v mnogih primerih "za ljudi, ki so v vojni s samimi seboj in svoj notranji konflikt obračajo navzven".

Ob tem izpostavlja, da osebe, ki imajo močna neskladja med nezavedno privlačnostjo in tem, kar zavestno govorijo o sebi, bolj verjetno prihajajo iz avtoritarnih družin.

Raziskovalci so v študiji merili eksplicitno (zavedna) in implicitno  (nezavedna oziroma tista, o kateri posameznik ne govori) s preučevanjem razlik med tem, kako so ljudje opisovali svojo spolno usmerjenost in kako so se odzvali na hitre časovne naloge.

Komentarjev 6
  • jankoc 10:23 26.junij 2017.

    Napad je najboljša obramba!A ne toplovodarji?

  • AnzeSmolej 07:20 26.junij 2017.

    to me spominja na raziskavo Aspartama (umetni sladkor - strup, ki povzroča bolezni in raka v možganih), ki jo je financirala Coca Cola in seveda so znanstveniki dokazali da aspartam ni škodljiv .... crkneš od smeha

  • AnzeSmolej 07:18 26.junij 2017.

    bojim se pajkov torej sem pajek, ne maram ljudi z zaostalim pogledom na svet ala islam torej sem islamist, ne maram levičarjev in jihove pameti, torej sem gey