Šport > Moto športi
22 ogledov

''Honda močnejša od Renaulta''

Yasuhisa Arai eric boullier EPA
Yasuhisa Arai, šef Hondinega oddelka za motošport, meni, da je motor japonskega proizvajalca močnejši od Renaultovega.

Hondin povratek v najelitnejši dirkaški šport ni upravičil visokih pričakovanj, saj se njen edini odjemalec McLaren nahaja šele na predzadnjem mestu konstruktorske razvrstitve.

Po še eni klavrni predstavi na dirki za VN Belgije, na kateri je Fernando Alonso osvojil 13., Jenson Button pa 14. mesto, je šef oddelka za motošport presenetil z izjavo, da je Hondin motor močnejši od Renaultovega.

''40-50 konjskih moči za Mercedesom in približno 25 pred Renaultom,'' je na vprašanje, kako napreduje pogonska enota japonskega proizvajalca, odvrnil Yasuhisa Arai.

fernando alonso | Avtor: EPA EPA
''Naš motor je nekoliko slabši od Ferrarijevega, a občutno boljši od Renaultovega. Mercedes je še vedno daleč spredaj. Verjamem, da bomo v drugi polovici sezone nadoknadili zaostanek za vodilnima ekipama. Težko jih bomo ujeli, saj so zelo zanesljivi, a do konca sezone bi se jim radi približali,'' je dodal predstavnik Honde.

Button je dirko s Spaju označil za ''sramoto'' in dodal: ''Vozil sem se naokrog. Zadnjih osem krogov je bilo zanimivih. Ko so me fantje prehitevali za krog, sem imel odličen razgled na njihovo dirko. To je vse, kar je bilo zabavno,'' je povedal Britanec.

McLaren je v letošnji sezoni osvojil 17 točk (Alonso - 11, Button - 6) in v konstruktorski razvrstitvi zaseda predzadnje mesto. Ekipi, ki ju poganja Renaultov motor, sta daleč spredaj. Red Bull je s 108. točkami četrti (Kvyat - 57, Ricciardo - 51), Toro Rosso pa s 35. zaseda sedmo mesto (Verstappen - 26, Sainz - 9).

Kljub neprepričljivemu uvodu je zaupanje v Hondo izrazil tudi dvakratni svetovni prvak  Fernando Alonso. ''Na naslednjih dirkah in v prihodnji sezoni bo situacija povsem drugačna,'' je napovedal Španec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.